XORO
Image default
Winkelen

5 online shopping tips

 

1/ Afrekenen in een incognito venster

Ben je klaar om je aankoop af te ronden en te betalen? Dan doe je dit best in een incognito venster. Verschillende webshops slagen namelijk cookies op je computer op. Als ze bijvoorbeeld merken dat je al enkele keren een pagina hebt bekeken, weten ze dat je interesse hebt en kan de prijs plots wat omhoog gaan. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij vliegtickets en reizen, maar kan ook bij andere goederen van toepassing zijn. In een incognito venster tellen de vorige cookies niet mee, en betaal je misschien minder. 

PS: in Google Chrome klik je op de drie puntjes rechts bovenaan en selecteer je de optie ‘Nieuw incognitovenster’. 

2/ Bezoek online stockverkopen en outlet pagina’s

Voor wie online shopt is het makkelijker om hoge kortingen te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij online stockverkopen. Daar vind je collecties tegen dumpingprijzen. Sommige webshops hebben tevens een outlet pagina waar ze de laatste stukken van de hand doen, inclusief een mooie korting. Budgetvriendelijk online shoppen is dus eenvoudiger dan ooit. 

3/ Val niet voor scams

De laatste jaren duiken er veel ‘valse’ webshops op die gebouwd werden door scammers. Sommige van deze websites zien er zo realistisch uit dat ze amper te onderscheiden zijn van de echte versie. Daarom is het een goed idee om het adres te controleren. De domeinnamen van scammers bevatten vaak spellingsfouten, bijvoorbeeld ‘zalondo’ ipv ‘zalando’. Klik ook even op het slotje in de adresbalk om te controleren of het om een beveiligde verbinding gaat en de naam van het bedrijf overeenkomt. 

4/ Vergelijk tussen webshops

Het is altijd een goed idee om meerdere webshops te vergelijken. Want de prijzen tussen webshops durven wel eens te verschillen. Maar ook andere zaken tellen mee, zoals de voorraadstatus, de levertermijn, de leverkosten, het retourbeleid, enzovoort. Je hoeft dus niet bij de eerste de beste webwinkel een aankoop te doen.

5/ Betaal met een kredietkaart

Wist je al dat sommige kredietkaarten een bescherming hebben voor internetaankopen (meer info)? Zo ben je als consument beschermd wanneer er beschadigde producten worden geleverd en de leverancier zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Maar ook voor andere situaties ben je gedekt (bv. fraude). Daarom raden we aan om met een kredietkaart te betalen.