XORO
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor de inrichting van je slaapkamer

Is het tijd om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven? Of wil je van wat meer comfort genieten? Er zijn voldoende mogelijkheden om met enkele kleine ingrepen de slaapkamer een nieuwe stijl te geven. Er is veel mogelijk en daarom een een selectie van 5 tips voor de inrichting van je slaapkamer.

1. Een heerlijk nieuw bed

De basis van een slaapkamer is natuurlijk het bed. Het bed dient voor veel mensen niet alleen om te slapen, maar ook om televisie te kijken, te lezen of zelfs te werken op een ontspannende manier. Ben je op zoek naar een nieuw bed? Er is voldoende keuze uit diverse soorten bedden. Het meest eenvoudig is een bed met lattenbodem. Hierop komt het matras. De samenstelling en dikte van het matras bepalen het comfort van het bed. Een zeer populair bed is tegenwoordig een boxspring. Een boxspring bestaat uit een box met hierin vering, met hierop een matras én een topmatras. Door zowel de vering in de box als in de matras, geniet je van een zeer comfortabel nieuw bed.

2. Kies de juiste kleuren voor een slaapkamer

Rood kan je lievelingskleur wel zijn, maar of het verstandig is om de wanden van de slaapkamer dan in een knalrode kleur de verven? Betreffende de kleuren in de slaapkamer moet je er rekening mee houden, dat je vooral rustgevende kleuren moet gebruik. Rood kan best wel, maar houd het bij een zachte rode kleur of een donkerrood. Neutrale en natuurlijke kleuren doen het het best in een slaapkamer en zorgen voor rust. Kies voor een kleine slaapkamer het liefst wit of ander lichte kleuren. Hiermee maak je de slaapkamper optisch wat groter.

3. Opgeruimd staat netjes met slaapkamer kasten

Opbergruimte kun je nooit teveel hebben. Helemaal niet als je een kledingfanaat bent. Kies dan ook een mooie grote slaapkamerkast. Er zijn veel verschillende slaapkamer kasten verkrijgbaar. Kies uiteraard een slaapkamerkast die past in de slaapkamer. Is ruimte erg kostbaar? Dan doe je er goed aan om uit slaapkamer kasten te kiezen met schuifdeuren of open kasten. Je hoeft dan geen ruimte te reserveren voor openslaande kastdeuren.

4. Mooie sfeerverlichting

Wil je regelmatig de sfeer in een mum van tijd veranderen? Dit kan met mooie sfeerverlichting. Algemene verlichting heb je uiteraard ook nodig, voor als je veel licht nodig hebt. Dit kan met een mooie lamp in het midden van de slaapkamer. Zorg daarnaast voor gezellige sfeerverlichting rondom het bed én die je ook vanuit bed kunt bedienen. Met ledverlichting is tegenwoordig erg veel mogelijk, van kleine leeslampjes tot ledstrips langs het bed.

5. Een opgeruimde slaapkamer geeft rust

Een belangrijke tip voor welke soort slaapkamer je ook hebt: zorg altijd dat de slaapkamer opgeruimd is. Het is bewezen dat je een veel betere nachtrust hebt in een opgeruimde slaapkamer dan in een slaapkamer vol rotzooi. Slaapkamer kasten zijn een goede eerste start eerste start van een opgeruimde slaapkamer. Maar zorg ook dat je niet teveel aan decoratie doet. Dit leidt alleen maar af van de welverdiende rust.