XORO
Image default
Dienstverlening

Bedrijfsafval, wat kun je ermee?

Bijna elk bedrijf in Nederland produceert grote hoeveelheden afval. Het maakt hierbij zeker niet uit of het bedrijf zich bezighoudt met het produceren van producten of gewoon een administratief bedrijf is. Bedrijfsafval kan zich langzamerhand opstapelen waardoor veel ondernemers zich afvragen wat ze met het bedrijfsafval aan moeten. Gelukkig vind je het antwoord in dit artikel. 

Huur verschillende containers

Om te voorkomen dat de werkvloer vol komt te liggen met bedrijfsafval, is het noodzakelijk om meerdere containers te huren. Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat het afval wordt verzameld, maar ook dat het afval wordt gesorteerd. Bedrijfsafval bestaat voornamelijk uit restafval, maar ook zijn er veel waardevolle materialen en grondstoffen te vinden in het bedrijfsafval. Het zou erg zonde zijn als dit vergaat, want de bodem is niet onuitputbaar. Door bedrijfsafval te verzamelen en te sorteren, is het mogelijk om zoveel mogelijk afval te recyclen. Daarnaast krijg je voor het verzamelen en sorteren van afval ook een vergoeding. 

Laat het afval ophalen

Nu je meerdere containers gehuurd hebt van een bedrijf, is het ook belangrijk dat het verzamelde afval opgehaald wordt. Veel bedrijven vinden het vervelend om wekelijks of dagelijks telefonisch een seintje te moeten geven aan een afvalverwerker dat het afval opgehaald kan worden. Dat is ook te begrijpen en dat is dan ook de reden waarom de meeste bedrijven ervoor kiezen om een contract af te sluiten met een afvalverwerker. Ze krijgen dan meerdere containers van de afvalverwerker, maar ook worden er afspraken gemaakt over wanneer het afval wordt opgehaald. Als je wilt weten wat het afsluiten van een contract bij een afvalverwerker precies gaat kosten, is het aan te raden om de website van een afvalverwerker te bezoeken. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met een afvalverwerker. Zij kunnen je telefonisch vaak een prijsindicatie geven. 

Wat gebeurt er met het restafval?

Restafval bestaat voornamelijk uit afval dat niet meer te recyclen is. Toch gaat het niet helemaal verloren aangezien het afval word omgezet naar energie. Restafval wordt door het afvalverwerkingsbedrijf zelf gesorteerd en er wordt gekeken naar wat wel en niet gerecycled kan worden. Het afval dat niet gerecycled kan worden, wordt vervolgens verbrand. Dit gebeurt in zeer krachtige verbrandingsovens waarbij er energie wordt opgewekt. Wil je meer over dit proces weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met Renewi.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk