XORO
Zakelijk

Bedrijfswagen leasen

Bedrijfswagen leasen

Een bedrijfswagen leasen gebeurt meestal door ondernemingen die een wagenpark hebben dat uit meerdere auto’s bestaat. Voor ZZP’ers is het echter ook mogelijk om een auto te leasen. De meest gunstige vorm van leasen is voor een ZZP’er meestal Operational Lease omdat deze vorm van leasen geen invloed heeft op de liquiditeit van de ondernemer ( vaak een eenmanszaak). Toch is het voor ZZP’ers vaak lastig om een leasecontract af te sluiten. Dit komt doordat de meeste leasemaatschappijen een garantie willen dat de kosten door de ZZP’er kunnen worden opgebracht.

Bedrijfswagen lease voor ZZP’ers
ZZP’érs die en auto willen leasen krijgen vaak te maken met leasemaatschappijen die er op z’n zachtst gezegd niet echt happiog zijn om aan hen een auto te leasen. Er wordt gevraagd om jaarrapporten of bankgaranties en als ZZP’er heb je die niet altijd paraat. Toch is er een mogelijkheid die vaak door ZZP’ers wordt aangegrepen om een auto te kunnen leasen. Dit is een leasevorm die bekend staat als Short Lease. Short Lease is een vorm van bedrijfswagen lease die veel weg heeft van huur. Bij Short lease ga je een tijdelijk contract aan op basis van een afgesproken maandbedrag. En kan u het contract opzeggen wanneer u maar wilt.

Privegebruik van een leaseauto door ZZP’ers
In vrijwel alle gevallen zal een ZZP’er met een leaseauto deze wagen ook willen gebruiken voor privegebruik. Dat is op zich geen probleem, maar als een ZZP’er meer dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privedoeleinden krijgt hij te maken met bijtelling. PLat gezegd: hij krijgt de belastingdienst op zijn dak. Een manier om hier aan te ontsnappen is het prive leasen van een auto. In dat geval mag de ZZP’er een auto onbeperkt gebruiken voor priveritten. Zakelijke ritten die gemaakt worden mogen worden verrekend. Dit levert aan het eind van het jaar een aftrekpost op van 19 cent per gereden kilometer.

http://www.autoleasecentrale.nl