XORO
Image default
Dienstverlening

Een gunstige EPC-keuring zet je woning in een goed daglicht

Een EPC-keuring kan jouw woning in Limburg een zetje in de rug geven. Als de EPC-keuring gunstig is, dan zal jouw woning in Limburg ook een goede EPC-score hebben en heeft die een stapje voor op andere woningen. Een goede EPC-score wil zeggen dat er minder geld uitgegeven zal moeten worden aan elektriciteit. Dat is natuurlijk iets waar kopers naar kijken. Hoe beter de EPC-score hoe liever ze de woning zullen willen aankopen.

Een EPC-keuring helpt voor een goede verkoop

Wanneer je dus kiest om een EPC-keuring te laten doorvoeren aan je woning in Limburg, zal je je verkoop veel vlotter kunnen laten doorgaan. Een EPC-keuring is bovendien ook verplicht in Limburg en Vlaanderen vooraleer je jouw woning mag verkopen. Dat is bij wet vastgelegd in 2008. Sinds 2009 is het dan ook verplicht geworden om de EPC-waarde te weten van je woning wanneer je die verhuurt. Zulke keuring kan je laten doorvoeren bij nepeba.be. Nepeba is een bedrijf in Limburg dat specialist is in het bepalen van een EPC-waarde. Ze maken daarbij ook gebruik van luchtdichtheid. Daarvoor moet je een blowerdoortest laten doen. Wanneer je een grondige blowerdoortest laat doen, wordt de luchtdichtheid exact bepaald en weet je waar je eventueel verbeteringen kan doorvoeren om die te bevorderen. Hun experten zijn daarin getraind en zullen er dan ook voor zorgen dat het allemaal perfect plaatsvindt en dat je nadien tevreden bent met het resultaat. Wanneer je een blowerdoortest laat doen en je een gunstig resultaat krijgt, zal dat ook jouw woning in waarde verhogen. De volgende eigenaars zullen dan immers weinig tot geen aanpassingen moeten doorvoeren en sparen zo ook geld uit aan verbouwingen.

Verhoog de waarde van je woning

Wanneer je alle testen laat doorvoeren om te weten wat de staat van je woning is en wat de EPC-score is, kan de waarde van je woning verhogen. Als je weet dat je net wat verbouwingen hebt doorgevoerd omdat de EPC-waarde niet perfect was, kan je nieuwe testen laten doen om de nieuwe waarde te laten bepalen. Zo kan de waarde van je woning verhogen en houd jij meer over na een verkoop.