Xoro

Geen CO2 uitstoot met een zonneboiler

Geen CO2 uitstoot met een zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzaam product. Het product wint de laatste jaren aan populariteit, vanwege onder meer de milieuvriendelijkheid van de boiler. Bovendien kan een zonneboiler op den duur veel geld besparen. Jaarlijks kan de besparing oplopen tot wel boven de honderd euro. Een zonneboilerinstallatie is dus zowel milieuvriendelijk als vriendelijk voor de portemonnee. Het is dan ook niet vreemd dat veel huishoudens voor een dergelijke installatie kiezen.

CO2 uitstoot verleden tijd

Een zonneboiler maakt voor de verwarming van water gebruik van zonne-energie. Dit zorgt ervoor dat stookkosten voor warm water komen te vervallen. Normaliter wordt het water verwarmt door gas. Dit is een fossiele brandstof die bij de verbranding CO2 produceert. CO2 staat beter bekend als koolstofdioxide, wat van invloed is op de opwarming van de aarde. De uitstoot van koolstofdioxide is dan ook schadelijk voor het milieu en de gezondheid.

De zonneboiler is hiertegen de oplossing. De boiler maakt namelijk gebruik van groene energie, dat wordt opgewekt door zonnestralingen. Overigens zijn er ook zonneboilerinstallaties op de Nederlandse markt beschikbaar die het hele huis kunnen verwarmen. Uiteraard zijn de kosten hiervoor aanzienlijk hoger. Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU voor meer informatie.

Overheid promoot zonneboiler

De overheid en diverse milieuorganisaties zien het belang van het gebruik van zonne-energie maar al te goed in. Om die reden bieden veel gemeentes en provincies jaarlijks een subsidieregeling aan, waardoor de aanschaf wordt aangemoedigd. Ook worden in diverse gemeentes door Nederland speciale leenvormen bedacht, die het goedkoper maken voor de consument op een zonneboiler te kopen.

Zonneboiler installeren op het dak.

Mede door de grote vraag naar de zonneboilers is de subsidiepot van de gemeente of provincie lang niet altijd toereikend. In veel gemeenten zijn in korte tijd zoveel aanvragen gedaan, dat de subsidiepot volledig leeg is. Komende jaren zal er dan ook volgens veel gemeenten meer geld beschikbaar worden gesteld om de aankoop van een zonneboiler te promoten.

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers