Xoro

Gereedschap ordenen

Iedereen die dol is op klussen zal zich in het volgende herkennen: het hebben van (te) veel gereedschap. Door de jaren heen komt er steeds meer gereedschap bij, en uiteindelijk weet je misschien niet eens meer waar je het allemaal kwijt moet. Daarbij komt ook nog eens dat je na een klus vaak je gereedschap nog even laat liggen. Hierdoor wordt het steeds ongeorganiseerder en weet je uiteindelijk misschien niet eens meer waar je moet zoeken. Dit is natuurlijk heel vervelend. Wanneer je aan het klussen bent wil je overal snel bij kunnen om het te gebruiken. Niemand wilt eerst een uur moeten zoeken om te vinden waar ze naar op zoek zijn. 

 

Het is slim om voor jezelf een systeem op te zetten om zo je gereedschap geordend te houden. Geef alles een plekje en leer jezelf aan om alles, zelfs kleine moeren en bouten, weer terug op zijn plek te leggen wanneer je er klaar mee bent. Hang op de plek waar je meestal aan het klussen bent een aantal planken op. Hier kan je dingen op neerzetten zodat je er gemakkelijk bij kunt wanneer je het nodig hebt. De planken zijn ook nog eens multifunctioneel. Je kunt er bakjes onder hangen om kleine dingen als schroeven in de bewaren. Zo houd je alles georganiseerd bij elkaar en weet je van tevoren precies of je al in huis hebt wat je nodig hebt bij de klus. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt, of dit nou veel of weinig is. 

 

Tot slot is het voor jezelf handig om alle spullen een vaste plek te geven. Zo weet je precies waar je moet zijn wanneer je iets zoekt. Zo verspil je geen tijd meer aan het onnodig zoeken naar producten die je misschien niet eens meer in huis hebt! Zo kun je in een oogopslag zien of je nog even langs de winkel moet of niet voor het klussen.