XORO
Gezondheid

Het voordeel van vitamine C

Op dit moment waart er in Nederland een griepepidemie rond. Je ziet als je met de trein reist menig reiziger gewapend met zakdoek hoesten en proesten. Zouden al deze mensen een tekort aan vitamine C hebben? Zodra ik een verkoudheidje voel opkomen, begin ik met het slikken van grote hoeveelheden vitamine C. Zo kan ik heel lang mijzelf vrijwaren van een vervelend griepvirusje.

Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Dit in tegenstelling tot andere zoogdieren. Dit is wel jammer want vitamine C is een heel belangrijke vitamine. Vitamine C is enorm belangrijk voor ons want het beschermt ons tegen stress. In onze huidige maatschappij ontkomt niemand aan stress. Vitamine C vormt een onderdeel van ons  immuunsysteem en als dit niet goed werkt wordt je sneller ziek.

Stress heb je niet alleen door bijvoorbeeld de gebeurtenissen op je werk maar ook door bijvoorbeeld financiële problemen, een ongezonde relatie, negatieve gedachten in je hoofd, roken, pijn hebben, gebrek aan persoonlijke ontwikkeling, jetlag, straling van je mobieltje en noem maar op. In onze samenleving is stress aan de orde van de dag.

Vitamine C kan nog veel meer. Het is bijvoorbeeld ook een prima oxidant. Hierdoor vangt het de vrije radicalen  in ons lichaam welke verantwoordelijk zijn voor tal van ziektes. Zoals al eerder gezegd beschermt vitamine C tegen griep en verkoudheden doordat het ons immuunsysteem versterkt.

In samenwerking met het mineraal Zink stimuleert vitamine C de aanmaak van anti-lichaam waardoor allergieën voorkomen kunnen worden. Allergieën zijn een teken van een verzwakt immuunsysteem.

Vrouwen met blaasontstekingen hebben baat bij het slikken van vitamine C. En vitamine C helpt mee om de bloeddruk op peil te houden. En bovendien wordt de aanmaak van collageen ondersteunt door vitamine C en dat is weer goed voor de elasticiteit van de wanden van je bloedvaten.

Vitamine C kun je o.a. kopen bij Topvitamins.

http://topvitamins.nl