XORO
Image default
Banen en opleidingen

Hoe vinden we medewerkers in IT&Digital? Proces en werkfasen

recruitment antwerpen

Volledige wervingscyclus

Bij rekrutering bestaat er zoiets als “volledige cyclus van personeelsselectie”. Simpel gezegd, dit is het wervingsproces van sollicitatie tot exit, waarbij de recruiter de kandidaat aan het handvat leidt!

We vertellen je graag hoe het proces van het werven van programmeurs en digitale talenten verloopt. Wat gebeurt er in elke fase en waarom het ertoe doet.

Aanvraag voor selectie (een beetje bureaucratie)

Om aan de slag te gaan, brengen we de behoefte van de klant in kaart. Want zonder een normale TK en het resultaat … weet je wat!

De opdrachtgever vult een sollicitatie in, waarin alle punten over het bedrijf en vacatures tot in detail worden beschreven. Dit maakt het mogelijk om onmiddellijk doelgroepkandidaten te selecteren en de vacature te “verkopen” aan een toekomstige werknemer, waardoor hij de juiste motivatie krijgt om in het bedrijf te werken.

Op basis van de ontvangen informatie bestuderen we het bedrijf en de vacature, analyseren we de arbeidsmarkt om de toereikendheid van de verhouding tussen eisen en voorwaarden te begrijpen, stellen we vragen op voor verdere gedetailleerde briefing en zoeken we naar IT-specialisten. Dit duurt maximaal 24 uur.

Gedetailleerd overzicht

Na de aanvraag en mondelinge overeenstemming over de arbeidsvoorwaarden komt er een contract tot stand.

Om de “I” te markeren en beter te leren kennen, bellen / ontmoeten we op kantoor en analyseren we elk item van de applicatie (wat is inbegrepen in de applicatie en hoe deze is ingevuld, je kunt het lezen in ons artikel hier)

Het sollicitatieformulier heeft 5 hoofdblokken: over het bedrijf, over de vacature, sociale kenmerken, professionele vaardigheden, verantwoordelijkheden en voorwaarden.

Vacatures lanceren

Dit is waar onze innerlijke keuken begint! Wat gebeurt er voordat de kandidaat bij de klant komt? Laten we een beetje de sluier van geheimhouding onthullen, maar slechts een klein beetje;)

Recruiter’s keuze

In ons bureau zijn Recruiters onderverdeeld in gebieden (IT, Digitaal, commercie / projecten, ontwerp / creatief), hierdoor kun je vacatures zo snel mogelijk invullen en onnodige opheldering over de professionele competenties van de klant minimaliseren. Omdat iedereen zijn zoekvaardigheden al heeft geperfectioneerd, kunnen ze gemakkelijk navigeren in dit gebied en hebben ze al een basis gevormd van parate kandidaten + kennis van concurrenten, van waaruit ze specialisten kunnen lokken!

Arbeidsbemiddeling (voorbereiding)

Wanneer een recruiter wordt gekozen, wordt de vacature overgedragen (dankzij de gedetailleerde briefing!). Het duurt tot 4 uur voordat de recruiter het project heeft bestudeerd. Vervolgens wordt een pool van verhelderende vragen samengesteld, een kandidaatprofiel voor beoordeling, een actieve en passieve zoekstrategie.

Actief zoeken – we zoeken met pennen, we werken door alle bronnen (database, vacaturesites, sociale netwerken, speciale forums, chats, aanbevelingen, sites van concurrenten, enz.)

Passief zoeken – we creëren een inkomende stroom kandidaten (berichten op sociale netwerken, e-mailnieuwsbrieven, gerichte advertenties, enz.)

Zoeken, evalueren, presenteren

Een selectie van cv’s per dag voor één vacature is ongeveer 10-25 stuks, de recruiter doorloopt alle bronnen en vormt een pool van kandidaten. 80% van de steekproef zijn cv’s die verborgen zijn voor de ogen van de werkgever, mensen die niet actief op zoek zijn, maar met hoge professionele competenties, dus we schrijven en bellen veel per dag! Als de kandidaat geïnteresseerd is, voeren we een gedetailleerd gesprek om persoonlijke, professionele en zakelijke competenties te beoordelen (60 min.)

Ons doel is om zo’n medewerker te vinden die past bij de bedrijfscultuur, het waardesysteem van de klant en een professional is!

Vervolgens komt de verpakking van de kandidaat: we geven de resultaten van het interview (we beschrijven in detail de motivatie, persoonlijke en professionele competenties), voegen een cv, portfolio en alle vereiste antwoorden op professionele vragen toe en sturen deze naar de klant

De kandidaten zijn al op de hoogte van het bedrijf, de vacature, de arbeidsomstandigheden en zijn geïnteresseerd in het aanbod!

Feedback van de klant! De garantie van een succesvolle aanwerving met 50%

We leggen niet meer dan twee dagen vast voor overweging en reactie!

Gedetailleerde feedback is erg belangrijk, zeker bij de eerste kandidaten. Een met redenen omkleed “nee” of “ja” zal u in staat stellen beter te begrijpen in welke richting u zich moet bewegen en wie nodig is. Als de klant klaar is om de kandidaat te ontmoeten, zullen we een geschikte tijd en datum voor de ontmoeting afspreken en de kandidaat naar het kantoor of Skype-interview brengen, met alle nodige contacten en aanwijzingen! Je hoeft alleen maar te ontmoeten en te waarderen.

Bedrijfsgesprek

Na het gesprek vragen wij op basis van het interview feedback van de kandidaat en wachten op een reactie van de persoon binnen een periode van maximaal twee dagen of eerder van de opdrachtgever.

Als de kandidaat bij iedereen past en klaar is om aan te nemen, dan is de volgende stap het opstellen van een vacature. Heeft het bedrijf geen vacature-formulier, dan bereiden wij zelf alle documenten voor en stemmen met de opdrachtgever af, waarna wij de kandidaat een vacature met kopie naar alle geïnteresseerden sturen en wachten op een reactie.

Aanbieding en vertrek

Als de kandidaat een pauze neemt, dan stoppen we niet met zoeken en blijven we mensen interviewen tot de beslissing en de medewerker het bedrijf verlaat.

Betaling voor diensten

Voor vertrek worden alle benodigde documenten opgesteld in overeenstemming met het contract en de betalingsvoorwaarden voor de gehuurde kandidaat.

Aanpassing van de werknemer

Tijdens de proefperiode houdt ons rekruteringsbureau van it-specialisten altijd contact met de kandidaat. We bellen elkaar persoonlijk op en vernemen zijn indrukken op de eerste en volgende werkdag. Gaat er iets mis, dan geven we de informatie direct door aan de opdrachtgever.

Als de kandidaat de IP niet haalt, zorgen we voor een gratis vervanger voor een vergelijkbare functie. Wij staan ​​voor hoogwaardige personeelsselectie.

Dit zijn de fasen die medewerkers doorlopen vanaf de sollicitatie voor rekrutering tot aan de exit! Ons rekruteringsteam staat altijd open voor dialoog en we proberen het wervingsproces te versnellen, als de klant wensen heeft, vertalen we deze naar de realiteit.

Onze basis groeit met elke nieuwe vacature en de professionaliteit van recruiters wordt aangescherpt met het vertrek van elke nieuwe medewerker. Het is een groot genoegen om voor startups een nieuw team op te bouwen. Soms lijken de taken onrealistisch, maar we weten hoe we ze moeten oplossen en het wordt gemakkelijk om een ​​medewerker te vinden!

Vindazo

https://www.globalrecruitment.info/