Xoro

Je zou weer kind willen zijn in Turnhout

Wordt een baby geboren, is dat een grote gebeurtenis! Er wordt gezegd dat zeker een eerste kind het leven van ouders danig op zijn kop zet. In eerste instantie vraagt de nieuw geborene om fysieke zorg. Warme kleding, op tijd een verse luier of pamper en op regelmatige basis voedzame en warme (moeder)melk vormen enkele voorbeelden. Ook is de verbinding tussen ouders en kind vanaf het begin van zeer groot belang. Dat het kind op fysiek vlak met goede zorgen wordt omringt, is namelijk even belangrijk als het vertrouwen wat het voor het leven ontwikkelt door een verbinding aan te kunnen gaan met zijn verzorgers.
Voelt het kind zich omringt door goede zorgen en kan het een goede verbinding aangaan met zijn verzorgers, schenkt dit vertrouwen en voelt het zich gewenst. Aangezien de beginjaren de eerste kennismaking vormen met het leven, is het van gewichtig belang of verbinding en vertrouwen op een goede manier kunnen worden aangelegd! De gevolgen van een goede uiterlijke en innerlijke verzorging draagt het kind voor de rest van zijn leven mee!!

De werking van Kinderdagverblijf Gabriël (kinderopvang Turnhout in Google), een nieuwe kinderopvang in Turnhout, is afgestemd op de hierboven genoemde waarheden. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de fysieke verzorging. Er zijn in samenspraak met de ouders momenten mogelijk waarop er borstvoeding wordt gegeven.  Op latere leeftijd krijgen ze papjes van biologische groenten en fruit. Er wordt gewerkt met luiers, tenzij ouders anders wensen. En bij het verversen van luiers/pampers worden er ecologische verzorgingsproducten van Weleda gebruikt.

Het innerlijk welbevinden wordt door volgende zaken gestimuleerd:
Er bestaat een duidelijk ritme, waardoor de kinderen weten waar ze aan toe zijn.
Er wordt gewerkt door vaste personeelsleden, waardoor kinderen steeds door dezelfde mensen worden verzorgd.
De personeelsleden doen dit werk vanuit liefde voor het opgroeiende kind.
De kinderen hebben vaste dagen waarop zij naar kinderdagverblijf Gabriël komen, zodat zij niet telkens opnieuw moeten kennis maken met nieuwe leeftijdsgenootjes.

Ieder kind heeft zijn eigen bed, wat duidelijkheid schept en onzekerheid wegneemt.
Er wordt veel aandacht besteed aan een rustige omgeving…

Interesse in dit project? Kijk zeker eens op  http://www.kinderopvangturnhout.be

http://www.kinderopvangturnhout.be