XORO
Woning en Tuin

Verhuis offerte begrijpen

Als u van plan bent om een verhuisfirma in te schakelen die u gaat helpen bij uw verhuizing, dan zult u van hen vooraf een verhuis offerte toegestuurd krijgen. Het is van belang om de verschillende onderdelen van de offerte goed te begrijpen, zodat u weet waarvoor u betaalt en u deze eventueel eenvoudig kunt vergelijken met andere offertes. We bespreken de verschillende onderdelen van de verhuis offerte kort in dit artikel.

Onderdelen in een verhuis offerte

Op de verhuis offerte vindt u doorgaans een aantal verschillende onderdelen terug. We zullen deze hieronder toelichten.

 

Prijs van de verhuisfirma

In sommige gevallen wordt op de verhuis offerte een totaalbedrag weergegeven dat bestaat uit geschatte kosten. Het is dus raadzaam om altijd even te checken (wanneer dit niet op de offerte staat vermeld) of het in de ontvangen offerte om geschatte kosten of een definitief totaalbedrag gaat. U wilt natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

 

Werkzaamheden van de verhuizers en de uitvoerdatum

Doorgaans worden ook de werkzaamheden die de verhuizers zullen gaan uitvoeren beschreven op de offerte. Verstandig is om even exact na te gaan of u wel behoefte hebt aan alle werkzaamheden die beschreven zijn op de offerte. Het kan natuurlijk zo zijn dat u bepaalde werkzaamheden liever zelf uitvoert, zorg dan dat dit wordt gecommuniceerd met de verhuisfirma. Op deze manier betaalt u alleen voor de werkzaamheden waar u ook daadwerkelijk behoefte aan hebt.

Check daarnaast ook altijd even of de dag waarop de verhuizing moet plaatsvinden ook overeenkomt met de datum die op de verhuis offerte is beschreven. Deze wordt op de offerte doorgaans als ‘uitvoerdatum’ beschreven.

 

Geldigheid van de offerte

Op de offerte hoort ook een geldigheidsdatum te zijn beschreven, het mag duidelijk zijn dat dit de datum is tot wanneer de offerte geldig is. Daarnaast hoort de offerte ook te zijn voorzien van een handtekening van een bevoegd persoon van de verhuisfirma.

 

De Algemene Voorwaarden

Als laatste onderdeel staan ook altijd de Algemene Voorwaarden op de offerte, lees deze altijd even aandachtig door zodat u exact weet wat u kunt verwachten. Mocht u nog extra informatie behoeven over een bepaald onderdeel op de offerte, dan kunt u daarvoor natuurlijk altijd contact opnemen met de verhuisfirma.

 

Bent u van plan om een verhuisfirma in te gaan schakelen?

Het is in zo’n geval raadzaam om meerdere verhuis offertes op te vragen bij diverse verhuis organisaties en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier bent u namelijk in staat om aanzienlijk in kosten te besparen en tevens ook eenvoudig te kiezen voor de verhuisfirma die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.vindverhuisfirma.be