vitamines voor een gezond lichaam

vitamines voor een gezond lichaam

Tegenwoordig heb je niet altijd de tijd om lang aandacht te besteden aan je voeding. Het is wel noodzaak om de juiste hoeveelheid vitamines binnen te krijgen.

Vitamines zorgen voor:

•    Groei
•    Gezond gebit
•    Gezonde huid
•    Goede werking van hart en bloedvaten
•    Herstel van ziekte
•    Verhoging van de weerstand.

Je lichaam kan de meeste vitamines niet zelf aanmaken en zal je ze door middel van voeding binnen moeten krijgen.  Vitamines zitten onder andere in groente en fruit. Er zijn verschillende soorten vitamines namelijk A B C D E en K.

Vitamine A:

Deze vitamine is belangrijk voor de gezondheid van de huid, haren en je gebit. Ze zitten onder andere in vis halvarine en zuivelproducten.

Vitamine B:

Vitamine B bestaat uit verschillende soorten ze zorgen er onder andere voor dat je hart en zenuwstelsel goed werkt en dat je genoeg energie krijgt om alles te kunnen doen. Deze vitamines zitten onder andere in brood, noten en peulvruchten.

Vitamine C:

Zorgt onder andere voor een goede wondgenezing. Ze zitten in groente en fruit maar vooral in citrusvruchten zoals sinaasappelen en mandarijnen.

Vitamine D:

Deze vitamine is nodig voor opbouw van het bot.  Deze vitamine zit in  eieren  vis en boter.

Vitamine E

Deze vitamine zorgt voor een gezond weefsel in je lichaam en krijg je binnen door volkorenproducten, eieren en groenten te eten.

Vitamine K

Vitamine K zorgt voor de bloedstolling het wordt in de darmen aangemaakt maar is ook terug te vinden in groenten.
Als je geen genoeg tijd hebt om per dag de juiste hoeveelheid vitamines binnen te krijgen of je bent een slechte eter, maar je wilt wel een gezond lichaam, dan is het misschien een idee om eens aan vitaminepillen te denken. Op deze eenvoudige manier krijg je per dag toch de juiste hoeveelheid vitamines binnen en blijf je een fit en gezond lichaam houden.

De juiste vitamine tevens geschikt voor sporters kun je vinden op: www.herbaproducten.com

https://www.herbaproducten.com/