XORO
Image default
Woningen

Aankopen wastafelkraan: maak uw beste keuze

Aankopen wastafelkraan: maak uw beste keuze

Je hebt uw badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt nu een douchemengkraan voor je wastafel. Er bedragen zoveel gevariëerde wastafelkranen te koop dat je mogelijk niet direct goed weet welke jij goed moet kiezen. De onderstaande dingen helpen je op weg tijdens dit aankopen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw beste in mijn interieur?

Heeft je zeker beperkt begroting en hou je van simpelheid? Dan is een standaardkraan de beste beslissing. Zij zijn eveneens verkrijgbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk interieur past een klassieke stijl wastafelkraan uw beste. Klassieke wastafelkranen hebben mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen bestaan juist strak vormgegeven. Gewoonlijk betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkraan zijn de minimalistische wastafelkranen. Deze zijn doorgaans vierkant van vorm en beschikken een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je aantrekkelijk?

De meeste kranen bestaan van chroom. Wastafelkraan van het materiaal fonkelen mooi. Roestvrij staal is anderzijds mat van kleur en ietsje duurder. Uw voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Buitengewoon hygiënisch zonder twijfel. Supersteel wastafelkranen (van dit handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepskranen hebben een aparte toevoer voor warm en koud water. Uw regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als warm water correct af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen dit vooral goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden het best verkocht vanwege hun gemak. U vindt eenvoudigweg de voor jou ideale temperatuur en kan de greep vervolgens in deze stand laten staan. Enorm duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kan je met één of verscheiden tippen met uw vinger de temperatuur van dit water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan aanschaffen een optie voor mij?

Indien je een wastafel hebt met een waskom dan kun je uw beste een in uw muur ingebouwde wastafelkraan inkopen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, hebben deze tweetal belangrijke baten. Ten eerste is het omwille een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkraan ontstaat behoorlijk wat vuil en kalkaanslag dat meestal moeilijk te verwijderen door lastige hoekjes. Hier heb je met een ingebouwde wastafelkraan geen problemen van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die het betreffende jouw badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of middelmatig wastafelkraan het handigste?

Voor een wastafel behoren lage wastafelkranen de standaard. Een medium kraan geeft toch meer comfort bij uw handen wassen en is derhalve handig als u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen zijn een must indien jouw bak op je wastafel hebt.

6. Hoe significant vind je de kwaliteit van een wastafelkraan?

De kwaliteit van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door het binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bedragen van hogere kwaliteit: ze zijn gemakkelijk te gebruiken, lekken geringer vlug en gaan langer mee.

Uw hebt door uw antwoorden van deze zaken een kwalitatief beeld van de wastafelkraan die u wilt kopen. Neem een kijkje op www.installatievakwinkel.nl en koop jouw juiste wastafelkraan.

Bezoek de website voor meer informatie : Aankopen wastafelkraan: maak uw beste keuze