XORO
Image default
Woningen

Trends op het gebied van binnendeuren

Naast dat ze functioneel zijn, zijn binnendeuren erg bepalend voor de sfeer en uitstraling van je woning en interieur. Het zijn objecten die de blik vangen, want je komt ze overal in huis tegen. Met de juiste stijl en kleur van je deur kun je de stijl van de kamer benadrukken.

Wat zijn de trends op het gebied van binnendeuren? En welke binnendeur kies je bij welke stijl?

Minimalistische stijl

Dit is een element die je op dit moment veel ziet. Een minimalistische woonstijl met een aantal opvallende elementen. Heb je al meerdere objecten in je woonkamer die de aandacht trekken? Dan kun je wellicht opgaan voor een neutrale en gladde deur met moderne deurkrukken, zodat deze meegaat in de lijn van de rest van de woning.

Licht en ruimtelijk

Want niets is zo fijn als een woning of woonkamer waar veel licht binnenvalt. Door een open en ruimtelijke inrichting kan dit nog meer benadrukt worden. Indien je graag veel of wat meer licht in huis wilt creëren, kun je denken aan binnendeuren met glas.

Dit kan een gedeeltelijk of een volledige glasdeur zijn. Bij bijvoorbeeld een brocante interieur kan een deur met kleine raampjes een hele mooie aanvulling zijn. Wat dacht je van mooie, ouderwetse glas in lood ramen? Wil je licht, maar wel wat privacy? Dan kun je voor mat- of satijnglas kiezen.

Paneeldeuren

Dit is een beetje de jaren dertig stijl. Luxe stijldeuren of paneeldeuren zie je veel terug in een landelijk of klassiek interieur. Maar paneeldeuren zijn ook prima toe te passen bij een wat moderne woning.

Ze pakken net even wat meer de aandacht en zorgen voor een beetje gezelligheid. De populairste paneeldeuren zijn ongetwijfeld de deuren van constructeur Thys. Je kan deze Thys deuren ook online kopen.

Duurzaam

Mensen, maar ook bedrijven zijn steeds meer bezig met duurzaam. En waarom dit ook niet toepassen op deuren? Er steeds meer producten die duurzaam deuren produceren. Een dergelijke deur kun je herkennen aan het FSC-certificaat.

Deze geeft een garantie dat er op een verantwoorde manier met bossen is en wordt omgegaan.

Om het nog wat duurzamer te maken, wordt er vaak ook nog een duurzame lak gebruikt. Deze lak is vrij van bepaalde oplosmiddelen. Daarnaast vindt er geen CO2 uitstaat plaats bij het lakken.

http://www.deurenshop.com