XORO
Image default
Vervoer en transport

Auto verkopen zonder keuring voor verkoop

Wil je een auto verkopen zonder dat je een keuring voor verkoop hebt, dan krijg je vaak alleen handelaren op je pad. Waarom? Nou, wanneer een koper de auto wilt inschrijven dan moet de auto gekeurd zijn of gekeurd worden. Verkoop je de auto zonder keuring voor verkoop dan moet de koper de auto dus laten keuren voordat hij ingeschreven kan worden. Bij de keuring kan blijken dat er een defect is welke eerst hersteld moet worden voordat de auto pas goedgekeurd wordt, en ingeschreven kan worden. Benieuwd wat je auto waard is? Check dit op autoverkopen24.be

 

Groene platen nodig of een remork

Zonder inschrijving mag je niet rijden met de wagen. De koper zal dus ook groene platen moeten regelen of de auto moeten transporteren op een daarvoor bestemde aanhangwagen om de auto bij de keuring en garagist te krijgen.

Vanwege deze reden zou de koper een aanzienlijk risico nemen om jouw auto zonder keuring te kopen en daarom is een auto verkopen zonder keuring voor verkoop erg lastig.

 

Handelaren

Handelaren zijn bekend met de procedure en beschikken over de kennis en middelen om het risico goed in te kunnen schatten en de auto zonder keuring te vervoeren. Echter geven handelaren een stuk minder geld terug voor je auto.

 

Toch goede prijs krijgen

Er zijn 3 opties om een goede prijs te krijgen voor jouw tweedehands wagen.

Optie 1: Je auto laten keuren voor verkoop Optie 2: Het risico delen van de kosten delen met de koper Optie 3: Je auto verkopen aan een autoveiling

 

De autoveiling

Via de autoveiling kun je toch gemakkelijk je auto verkopen zonder keuring voor verkoop. De autoveiling is namelijk een verzamelplek voor garagisten en dealers. Deze autobedrijven kopen ook auto’s in die eventueel iets mankeren. Een auto zonder keuring is voor hen geen enkel probleem. Eventuele defecten of zwakke punten kunnen zij goed inschatten en baseren daarop hun bod. Zo krijg je altijd een goede prijs en kun je toch makkelijk je auto verkopen zonder keuring voor verkoop.

 

https://besteautobod.be/auto-verkopen/