XORO
Image default
Cadeau

Diamanten ringen

Diamanten ringen worden gedragen voor vele gelegenheden.  Tegenwoordig bestaan er  vele type diamanten ringen die je in de winkels kan vinden en sommige zijn wel betaalbaar. De ringen worden voor zowel de mannen als voor de vrouwen ontworpen. De diamanten komen in vele kleur voor. De populairste kleuren worden dan aan de hand van de aanvraag gebruikt voor ringen.  Hierdoor ontstaan er dan een grote aanbod van mooie ontwerpen in vele stijlen.

Zoals al gezegd bestaan er vele type diamanten kleuren. Je kan diamanten vinden in witte, roze, blauwe en gele diamanten. Dit zijn maar enkele bekendste kleuren. Een van de zeldzaamste kleuren zijn die van roze diamanten. Deze zijn ook dan de duurste type stenen. 

De diamanten worden meestal voor verlovingsringen gebruikt. Echter, worden nu deze ook in trouwringen gebruikt. Vele mannen ringen worden ook met diamanten versierd. Dit allemaal hangt af van de persoonlijke smaak van de mens. Andere mensen hebben graag om de diamanten ringen te dragen die mooie samengaan met hun kledij. De type kledij en de kleur ervan kan mooi gecombineerd worden met mooie gekleurde diamanten. Indien je niet genoeg budget hebt, kan je ook andere type diamanten aankopen. Deze zijn dan synthetische diamanten. Natuurlijk hebben deze niet zelfde kwaliteit en de schittering van de echter diamanten.  Deze zijn dan heel wat goedkoper dan de gewone diamanten.

De 4C’s

Carat (Karaat)

Dit drukt het gewicht uit van de diamant. 1 karaat komt overeen met 0,2 gram en wordt in 100 punten onderverdeeld. 

Clarity (Zuiverheid)

Dit is de zuiverheid van de diamant. Hoe meer ingesloten mineralen, scheurtjes of andere oneffenheden een diamant heeft, des te minder licht dringt door. Een zuivere diamant heeft een hogere waarde dan een diamant met de oneffenheden. 

Cut (Slijpvorm)

Het slijpen bepaalt de schittering en bepaalt dan ook de schoonheid van de diamant. Een diamant kan in verschillende vormen worden geslepen, waaronder briljant (populairste), princess, smaragd, hart en ovaal. 

Colour (Kleur)

Diamanten komen in alle kleuren voor. Op enkele uitzonderingen na geldt: hoe kleurlozer, des te kostbaarder.