XORO
Image default
Bedrijven

Do’s en don’ts voor een milieubewust leven

Het gaat niet goed met het milieu en de aarde. Wij mensen hebben hier een groot aandeel in. Met elkaar produceren we allemaal schadelijk afval, schadelijke stoffen en gebruiken we veel energie. Een deel hiervan is natuurlijk onontkoombaar, maar er zijn wel degelijk dingen die je kunt doen om milieubewuster te leven. Vaak is dit niet eens zo veel moeite als je denkt en met kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken. Daarom hebben we hier een opsomming van een aantal do’s en don’ts als je geeft om het milieu.

 

Do: Scheid je afval

Het is een hele kleine moeite, je afval scheiden, maar door dit te doen zorg je ervoor dat het afval dat je produceert beter gerecycled kan worden. Naast het scheiden van je afval is het goed als je probeert zo min mogelijk afval te produceren.

 

Don’t: Elke dag vlees eten

Het allerbeste is het natuurlijk als je vegetarisch of zelfs veganistisch eet, maar is dat een stapje te ver, dan kun je beginnen met niet elke dag vlees eten. Naast dat het zielig is voor de dieren kost de productie van vlees ook veel energie en water en dat is belastend voor het milieu. Er zijn heel veel lekkere gerechten waar geen vlees bij nodig is, dus eet eens wat minder vlees.

 

Do: Besparing warmtepomp

De verwarming kost veel energie. Als eerste kun je er voor zorgen dat de verwarming minder vaak aan hoeft en minder hoog hoeft te staan. Maar daarnaast kun je ook duurzaam verwarmen met een warmtepomp. Hierdoor heb je geen gas meer nodig om de verwarming te gebruiken.

 

Don’t: Restjes weggooien

Het is natuurlijk moeilijk om precies in te schatten hoeveel eten je moet koken. Heb je eten over, gooi het dan niet meteen weg, maar bewaar het. Vaak kun je van restjes van een aantal dagen weer een hele nieuwe maaltijd maken.

 

http://techneco.nl