XORO
Image default
Mode en Kleding

Een juist passende rugzak vinden

Een juist passende rugzak is aantoonbaar het belangrijkste aspect van je keuze. Zorg voor de juiste pasvorm en je hebt een rugzak die comfortabel, steunend en stabiel is, doe je het verkeerd dan kan schouder-, heup- en rugpijn het gevolg zijn.

Of het nu in de winkel is of thuis, een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden bij het passen van je rugzak is de romplengte. Een veelgemaakte fout die mensen maken is het kiezen van een rugzak die te lang of te kort is op basis van hun lengte. Dat je een bepaalde lengte hebt, wil nog niet zeggen dat je romplengte dat weerspiegelt. De meeste rugzakken zijn ofwel verstelbaar ofwel op maat te maken (of beide), dus de eerste stap om te weten welke maat je moet kiezen is door je ruglengte te meten.

Hier zijn een paar laatste dingen om te overwegen:

Waterdichtheid – Volledig waterdichte packs, vooral grote capaciteit rugzakken zijn een zeldzaamheid, dat komt omdat ze vereisen veel stiksels en hebben een gat in de top (zodat je het kunt vullen!). In plaats daarvan worden ze gemaakt van taaie en duurzame stoffen die enige waterbestendigheid bieden, maar ze kunnen ook worden gecoat met een duurzame waterafstotende behandeling om de bescherming tegen nat weer te vergroten. Het is ook het overwegen waard om een pack liner of dry bags te gebruiken; niet alleen beschermen ze tegen vocht, ze maken het organiseren van spullen ook een stuk eenvoudiger.

Beveiliging – Als je gaat backpacken in het buitenland en waarschijnlijk door veel steden, luchthavens en stations reist, is het de moeite waard om naar beveiliging te kijken. Bedrijven als Pacsafe produceren een reeks beveiligingsproducten die speciaal voor reizen zijn ontworpen, waaronder netten die de tas volledig afdekken om de inhoud te beschermen.