XORO
Image default
Financieel

Tips om geld te sparen

Sparen is voor veel mensen een lastige opgave. Sommige mensen hebben meer spaargeld dan anderen. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals salaris en vaste lasten. Maar ook een groot deel hiervan is discipline. Lees in deze blog wat je kan helpen om meer geld te sparen.

Zet op een rijtje wat je allemaal uitgeeft

Een hele belangrijke tip is om je uitgavenpatroon eens onder de loep te nemen. Wat geef jij in een maand zoal uit? Zet dit voor jezelf op papier zodat je inzichtelijk hebt wat er met je geld gebeurt.

Wat is echt nodig?

Van het geld dat je maandelijks uitgeeft, wat is daar echt van nodig? Zijn het vaste lasten zoals de huur, de boodschappen en je telefoonrekening. Of gaat een groot deel van je geld uit naar een bezoekje aan een restaurant, de bioscoop en de plaatselijke chocoladewinkel? Ga na welke uitgaves écht nodig zijn. Mocht het voor jou niet realistisch zijn om al het andere te laten, stel dan bijvoorbeeld een budget van 50 euro in de maand dat je mag uitgeven aan dingen die niet per sé nodig zijn.

Persoonlijke lening

Mocht je toch geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een tweedehands auto of een fiets, of om je studiegeld van te betalen, dan is het nog mogelijk om voor een persoonlijke lening te kiezen. Met een persoonlijke lening kun jij je persoonlijke project financieren. Wanneer je niet genoeg spaargeld hebt is dit een optie om te overwegen. Maar ook hierbij geld dat je de lening moet terugbetalen, dus dat je wel in de maand genoeg geld over moet hebben voor de terugbetaling van je lening. De vorige tips zijn dus ook hierbij van toepassing. Ga na wat je maandelijks uitgeeft en wat echt nodig is, zodat je ook maandelijks je lening kan aflossen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/