XORO
Image default
Financieel

Een zichtrekening

Wat is een zichtrekening? 

Een zichtrekening is een bankrekening waar je je dagelijkse betalingen mee kunt doen. Hier wordt je loon of je uitkering op gestort en jij gebruikt het saldo vervolgens om je vaste lasten en rekeningen te betalen en je boodschappen te doen. Bij een zichtrekening krijg je een bankkaart, waarmee je geld uit de muur kunt halen en bijna overal elektronisch kunt betalen. Je kunt het geld op je rekening dus cash opnemen, maar meestal is daar wel een maximum per dag aan. Voor bedragen die hoger zijn dan die limiet, kun je bij een filiaal van je eigen bank terecht.

 

Overstappen kan veel geld besparen 

De meeste mensen stappen niet zo snel over naar een andere bank. Als het om onze financiën gaat, zijn we vaak opvallend behoudend. Toch kan het heel verstandig zijn om eens naar andere banken te kijken. De traditionele banken brengen vaak relatief hoge kosten in rekening, terwijl er de laatste jaren een aantal nieuwe banken zijn bijgekomen die goedkoper zijn en soms zelfs gratis zichtrekeningen aanbieden. Het kan daarom zeker de moeite lonen om eens verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

 

Zichtrekeningen vergelijken

Gemiddeld kost het gebruik van een zichtrekening in België 58 euro per jaar. Dat kan absoluut een stuk goedkoper. Maar het vergelijken van de diverse aanbieders is best lastig, omdat banken vaak speciale promotie acties hebben of complete pakketten aanbieden, waarbij de kosten voor je zichtrekening weliswaar lager zijn, maar je er ook nog andere producten, zoals een spaarrekening of een kredietkaart bij moet nemen. Op deze website kun je gratis en vrijblijvend verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Als je een aanbod ziet dat je aanspreekt, kun je ook meteen doorklikken naar de aanbieder en een rekening afsluiten.