XORO
Image default
Woning en Tuin

Wanneer een tuin egaliseren noodzakelijk is

Een tuin egaliseren is in sommige gevallen noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij de aanleg van een compleet nieuwe tuin, het aanleggen van een gazon of bij het leggen van tuinbestrating. In andere gevallen is het juist weer niet nodig om een tuin te egaliseren. Bijvoorbeeld voor het aanplanten van een boom, het planten van coniferen of het plaatsen van een schutting. Bedenk vooraf dan ook goed of het egaliseren van de tuin nodig is of niet. Daarbij is het aan te raden om een goede afweging te maken of u de tuin zelf gaat egaliseren of dat u de klus wilt uitbesteden aan bijvoorbeeld een stratenmaker of een hoveniersbedrijf. Het egaliseren van een tuin is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Het is een klus waar kennis voor nodig is.

Tuin egaliseren kosten

Gaat u zelf uw tuin egaliseren of gaat u de klus uitbesteden? In beide gevallen zult u met kosten te maken krijgen. Uiteraard zijn de kosten minder hoog wanneer u de klus zelf gaat uitvoeren, denk daarbij aan enkele tientallen euro’s, maar of dat ook in de toekomst zo is blijft natuurlijk de vraag. Indien er na het aanleggen van de tuin, de bestrating of het gazon problemen ontstaan die herstelt moeten worden dan zullen de kosten onnodig hoog worden. Het herstellen van problemen kost namelijk meer dan het in één keer goed egaliseren van de grond.

Bij het uitbesteden van de klus zult u ook met kosten te maken krijgen. Bij het egaliseren van een tuin wordt er vaak een prijs per m2 gerekend. Het kan echter ook zo zijn dat een bedrijf een prijs per uur hanteert of op offertebasis werkt. Dat is van bedrijf tot bedrijf verschillend. Het egaliseren van een tuin kan bijvoorbeeld tussen de 30 en de 50 euro per m2 kosten, tussen de 25 en de 40 euro per uur kosten of op basis van een offerte bijvoorbeeld 375 euro kosten. De kosten zijn overigens van veel factoren afhankelijk.

Een tuin egaliseren en de kosten laag houden

Zoals eerder op deze pagina gemeld is de klus zelf uitvoeren de goedkoopste manier om uw tuin te egaliseren. Echter is het wel van groot belang dat u hier kennis over hebt. Indien u op het gebied van tuinen egaliseren geen kennis heeft dan kunt u de klus beter uitbesteden aan iemand die daar wel verstand van heeft. Daarbij is het goed om te weten dat het egaliseren van een tuin helemaal niet duur hoeft te zijn. Ook niet wanneer u de klus uitbesteed. Goedkoop een tuin egaliseren is altijd mogelijk. Wij zullen u een aantal tips geven om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Zelf de tuin leeghalen

Vaak moet de tuin eerst nog leeggehaald worden. Het egaliseren van een tuin gebeurt namelijk vaak voor het aanleggen van een nieuwe tuin. De tuin leeghalen, maar ook het afvoeren van al het oude tuinafval is een klus die de meeste mensen zelf kunnen uitvoeren. Afhankelijk van de tuingrootte bent u met het leeghalen en het afvoeren van het tuinafval meestal één of meerdere dagen bezig. Het kost even wat moeite, maar de kostenbesparing kan aanzienlijk zijn. Houdt er daarbij wel rekening met het feit dat u alles verwijderd. Ook wortels en boomstronken dienen verwijderd te worden en mogen niet in de grond achterblijven.

Vergelijk de prijzen wanneer u uw tuin wilt laten egaliseren

Gaat u de klus voor het egaliseren van uw tuin uitbesteden aan een extern bedrijf? In dat geval kunnen wij als tip meegeven om de prijzen te vergelijken. U kunt dat doen door bij hoveniersbedrijven en / of stratenmakers offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken. Zo ziet u meteen welk bedrijf uw tuin op een goedkope manier voor u kan egaliseren.

https://www.vergelijkhoveniers.nl