XORO
Image default
Groothandel

Enorme keuze uit kartonnen dozen; voor iedere klus wel een doos beschikbaar!

Kartonnen dozen zijn enorm handig. Of je nu materiaal wilt opslaan en bewaren, belangrijke documenten wilt archiveren of producten naar klanten wilt versturen. Dozen zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van een doos. De keuze die je maakt is afhankelijk van waar je doos voor nodig hebt. Als je op zoek gaat naar kartonnen dozen, zie je dat de keuze in ieder geval enorm is en wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen wij onze blog meer over de verschillende soorten dozen die je kunt aanschaffen. 

Kartonnen dozen voor het opslaan en versturen van producten

Wil je producten opslaan in bijvoorbeeld een archiefkamer of het warehouse? Of heb je stevige dozen nodig voor het versturen van producten. Verzend- en archiefdozen zijn in verschillen soorten en maten verkrijgbaar en je hebt ook keuze uit de dikte van het karton. Hoe dikker het karton des te beter de producten zijn beschermd. De stevigheid is ook belangrijk als je dozen in bijvoorbeeld zo’n archiefkamer wilt opstapelen. Vooral voor het opslaan van bindmappen vol met facturen worden deze soort dozen gebruikt. Met een sticker of dikke viltstift kun je natuurlijk de doos kenmerken en erop neerzetten wat er in de doos zit. Dat is wel zo makkelijk als je op een later moment een bepaald document of een bepaalde map moet zoeken. 

De voordelen van een palletdoos

De palletdoos is een enorme handige doos die net zo groot is als een standaard europallet. Veel bedrijven kiezen voor een palletdoos om de inhoud op de pallet af te schermen en te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan het pallet vol met waardevolle spullen. Je zou eventueel ook zwart folie kunnen gebruiken om de pallet in te sealen, maar met een palletdoos sla je dus twee vliegen in één klap. Je hebt ook keuze uit hoe hoog de doos moet zijn en hoe dik het karton is. Hier geldt ook weer dat hoe dikker het karton des te beter de producten op de pallet worden beschermd. Overigens zijn er ook palletdozen voor bijvoorbeeld blokpallets verkrijgbaar.

Kartonnen dozen voor het verhuizen

Stevige verhuisdozen zijn handig om bijvoorbeeld te gebruiken bij het transporteren van goederen. Zoals een inboedel. Dat moet natuurlijk wel in stevige dozen en verhuisdozen zijn in de regel ook van dikker karton gemaakt. De bodem van deze dozen is ook een stuk steviger, want het laatste wat je wilt is dat de bodem eronder uit valt. Verhuisdozen zijn ook perfect om spullen in op te bergen en op te slaan. Zoals een archief of spullen die je niet gebruikt. Deze kartonnen dozen zijn goed op te stapelen en ze hebben handige handgrepen waarmee je ze eenvoudig kunt vervoeren en verplaatsen. Dat deze dozen handgrepen hebben is ook één van de grote verschillen als we ze vergelijken met bijvoorbeeld archiefdozen. 

Magazijnbakjes van karton zijn ook kartonnen dozen

Je hebt een webshop en je verkoopt kleinere producten of accessoires. Denk aan kabels, hoesjes of sieraden. Een groot assortiment vraagt ook voor veel ruimte en het is belangrijk dat je de opslagruimte of het magazijn ook handig indeelt. Zodat je bij het orderpicken of bij het opbergen van binnenkomende goederen producten eenvoudig terug kunt vinden. Met kartonnen magazijnbakken kun je bijvoorbeeld stellingen handiger indelen en ook meer producten op een verdieping of een plank van een stelling opbergen. Magazijnbakjes zijn ook ontzettend handige kartonnen dozen die niet in je warehouse mogen ontbreken.