XORO
Image default
Aanbiedingen

Uw kleintjes schoonhouden als u op reis bent!

Uw kleintjes schoonhouden als u op reis bent!

Kinderen onderweg wassen kan een van de lastigste reisuitdagingen voor ouders zijn.  Meer dan waarschijnlijk heb je op reis niet de luxe van een goed toegankelijk badje.

Uw belangrijkste keuzes voor het wassen van uw baby op reis zijn:

Elke optie heeft zijn voor- en nadelen, die we hieronder bespreken om u te helpen beslissen of u moet investeren in een draagbaar badje, en zo ja, welk ontwerp het beste bij uw baby past.

Kies voor een accommodatie met een bad

Het spreekt voor zich dat dit de meest voor de hand liggende en praktische optie is als het gaat om reizen met een baby – hoewel we weten dat dit afhankelijk van de omstandigheden niet altijd mogelijk is.

Vergeet niet dat niet alle hotelbadkuipen hetzelfde zijn als het gaat om het wassen van baby’s!  Sommige (in feite, de meeste in onze ervaring) hotelbadjes zijn verbonden met een douche die onmogelijk kan zijn om te knielen en toegang te krijgen als ze een glazen scherm hebben.  Andere hebben spa-badjes die onmogelijk diep kunnen zijn.

Improviseer met wasfaciliteiten

Wat we hiermee bedoelen is dat je het soms gewoon moet doen met wat je voorhanden hebt! Of dit nu een wasbak in het hotel is of een gootsteentje in de keuken. Zolang je maar het gevoel hebt

  • dat het schoon is
  • je baby erin past (zonder door kranen gehinderd te worden)
  • en je een stop hebt

Ga ervoor! Niemand veroordeelt je (en dit kan leuke en dierbare vakantieherinneringen opleveren!)

Als je maar een paar dagen weg bent – bijvoorbeeld voor een stedentrip – is het geen probleem om je even snel af te spoelen met een washandje (maar we weten wat er kan gebeuren, vooral in de eerste dagen met klappertjes!)

En als het nodig is, douchen we ook met onze baby’s, hoewel dit het beste werkt als er twee volwassenen zijn – één klaar met een handdoek voor het glibberige natte bundeltje!  Of je kunt proberen je te wassen met je baby in een waterdichte draagdoek.

En natuurlijk kun je ook met je baby in een groter bad gaan als op je knieën zitten geen optie is. Een veilige manier om er zeker van te zijn dat je je baby ook onderweg kunt wassen, is om je eigen draagbare babybadje mee te nemen.

Draagbare badjes voor babyreizen

De voor- en nadelen van een draagbaar badje

Zonder twijfel is het voordeel het gemak; het nadeel is dat het een kostbaar gebruik van bagageruimte is. We hebben gevonden een reis baby baden zeker werkte voor ons het beste op camping reizen, maar anders, we hebben kunnen maken doen en improviseren.  Het is echt uw oproep.

Als u weet dat u regelmatig een familielid zult bezoeken, bijvoorbeeld, dat geen badkuip heeft dan is het een verstandige investering.  Als het daarentegen om een eenmalige overzeese vakantie gaat en bagage en gewicht van cruciaal belang zijn, is het een item dat we zouden overslaan.

Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal fantastische praktische producten op de markt, sommige zelfs uitgevonden sinds onze Globetrotters deze fase ontgroeid zijn!

Soorten draagbare badjes

De twee belangrijkste types waar we naar zullen kijken zijn verbazingwekkend vanwege hun draagbaarheid

  • Opvouwbare of inklapbare badkuipen – deze kunnen over het algemeen plat opvouwen in uw bagage, zij het dat hun nog steeds een beetje omvangrijk zijn, maar ze hebben de neiging om gemaakt te zijn van vrij duurzaam plastic.
  • Opblaasbare baby badjes. Meestal moet je een opblaasbaar bad op pompen met de mond of met een luchtpomp (idee als je kampeert en toch matrassen hebt om op te blazen!). Deze kunnen heel wat ruimte besparen, maar zijn niet zo duurzaam.

MIsschien wilt u een bebe jou badje!