XORO
Image default
Energie

Biologische luchtwassers

Prismafilter levert biologische luchtwassers. Wanneer u een biologische luchtwasser van Prismafilter installeert blijft u op een milieuvriendelijke manier makkelijker onder de emissienormen van de overheid terwijl de productie van uw onderneming kunt uitbreiden.

Emissiereductie voor industrie en agrarische sector

De biologische luchtwassers van Prismafilter reduceren ammoniakuitstoot tot wel 85%, hebben een geurreductie van tenminste 85% en een stofreductie tot maximaal 80%. Dit bevordert de luchtkwaliteit binnen en buiten stallen en fabriekshallen. Biologische luchtwassers voor de varkenshouderij worden geleverd in een bouwkundige of modulaire uitvoering. Daarbij levert Prismafilter ook chemische luchtwassers en chemische combi luchtwassers.

Hoe werkt een biologische luchtwasser?

Een biologische luchtwasser behandelt de uitgaande stallucht, waarbij ammoniak door middel van een biologisch filterpakket met bacteriecultuur en waswater worden afgevangen. Het filterpakket in de biologische luchtwassers heeft een groot aanstroom oppervlak voor lucht die uit de stal komt. Tijdens het behandelen van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met proceswater uit de luchtwasser. Tijdens dit proces vangen sproeiers het fijn stof af. Daarbij worden geuren vermindert en ammoniak in de filterpakketten door middel van de bacteriecultuur omgezet in nitraat en nitriet.

Combineren met energiemanagementsystemen

Gebruik de warmte uit uw fabriekshal of stallen en bespaar tijdens koudere dagen op de energiekosten. Sla de warmte uit luchtwassers op voor later en gebruik het bijvoorbeeld voor stalverwarming, vloerverwarming, luchtinlaat verwarming of warmtepompen. Vraag Prismafilter naar de mogelijkheden van klimaatbeheersingssystemen bij biologische wassers. De Solar Freezer en zonnepanelen maken dat groen en kostenbewust ondernemen binnen handbereik komen.

Service, onderhoud en controle van luchtwassers

Prismafilter biedt onderhoud aan biologische luchtwassers. De monteurs van Prismafilter onderhouden en controleren de luchtwasser aan de hand van het bijgeleverde data logging systeem. Dit cloud systeem houdt alle statussen en emissiegegevens van de biologische luchtwasser automatisch bij. Mocht er een storing optreden, dan geeft Prismafilter snel service. Het statusrapport uit het data logging systeem is bruikbaar voor overhandiging bij controles op uitstoot door de overheid.

Meer informatie over biologische luchtwassers

Prismafilter ook chemische combi luchtwassers en chemische luchtwassers. Wilt u meer weten over biologische luchtwassers voor de agrarische en industriële sector? Kijk dan op de website van Prismafilter.

http://www.prismafilter.nl/agrarische-filters/varkenshouderij/biologische-luchtwassers/