XORO
Image default
Energie

Effect van E27 LED lampen

LED (Light Emitting Diode) lampen zijn een verlichting eenheid in vaste toestand die bestaat uit een groep kleine bestanddelen, die door middel van een controller en een halfgeleide diode die een ‘elektroluminescentie’-effect maakt om licht te maken. Hoewel LEDs werden bedacht in de jaren 20 werden ze eigenlijk niet gemaakt tot de vroege jaren 60 in hun concrete vorm. LED-schijnwerper zorgen voor een uitstekende vervanging keuze voor halogeenlampen. Hogere vermogen variaties van LED spots bijvoorbeeld 3 watt, kunnen worden gebruikt als reguliere plaats verlichting, en zelfs lager vermogen (2 watt) kan worden gebruikt voor accentverlichting. GU10 LED spot lampen, E27 LED schroef lampen, E14 LED schroef lampen, R7s led lampen, Led strip verlichting (bijvoorbeeld waterdicht flexibele strips), G9 Bipin (lamp) Led lamp en G4 Bipin lamp zijn enkele van de soorten gerichte lampen gevonden in huizen en hun omgeving.

Zoals eerder vermeld, gebruiken deze lampen geen gas en gloeidraad mengsels. In tegenstelling tot gloeilampen genereren ze niet veel warmte. Bovendien, geven LEDs geen giftige stoffen af, zoals bijvoorbeeld kwik, dat slecht voor onze omgeving is.

Hun meest bekende en mooiste karakteristiek is hun vermogen om veel energie te besparen en een aanzienlijk langere levensduur hebben dan gloeilampen. Hoewel LED-verlichting een hogere aankoopprijs heeft hebben ze een levenscyclus die waarschijnlijk 50 keer langer meegaat!

LED’s heeft een grotere doeltreffendheid dan gloeilampen – ze genereren meer licht ten opzichte van de hoeveelheid energie die wordt gebruikt. Ze maken meer lumen per watt, een 4 watt Led lamp zal precies dezelfde lumen waarde hebben als een 40 watt gloeilamp, het gevolg is dat er minder stroom nodig is om dezelfde lumen te bereiken, hierdoor worden uw elektriciteitsrekeningen verlaagd.

Ze zijn veel gunstiger voor het milieu, verbruiken minder energie, en gaan Jaren mee. Ze zijn veel krachtiger dan hun gloeilamp tegenhangers. Zij worden ook gemaakt in kleine maten, en zijn geschikt voor accent verlichting en zijn robuust en kunnen schokken verdagen. LED’s lichten snel op en dimmen langzaam.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e27-led-lampen.html