XORO
Dienstverlening

Hoogglans polijsten

Veel mensen willen hun rvs hoogglans polijsten, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Tegenwoordig zijn er kits te koop waar alles in zit, om hoogglans te polijsten maar de stappen moeten wel goed gevolgd worden en het werk moet nauwkeurig gedaan worden.

 

Stappenplan

 

Voor de beste resultaat voor hoogglans polijsten, moet je met een stappenplan werken. De stappenplan is heel simpel en ik leg het even in het kort uit. Het eerste wat je moet doen voor de beste resultaat met hoogglans polijsten, is het reinigen van de rvs. Je moet echt de tijd nemen en met een microvezel doekje de rvs goed reinigen. Je kunt hierbij ook een sopje gebruiken, maar gebruik zeker geen spons want daardoor ontstaan krassen.

 

Als de rvs grondig schoongemaakt is, moet je het gaan schuren. Voor de beste resultaten moet je de rvs tot 400 korrel en maximaal 2000 korrel schuren. Je kunt ook aan de rvs voelen of het ruw of fijn aanvoelt, wanneer de rvs fijn aanvoelt kun je stoppen met schuren. Gebruik dan het voorpolijst pasta, om de eerste laagje polijst aan te brengen. Doe dit nauwkeurig en breng overal evenveel pasta aan. Wanneer je klaar bent moet je de rvs schoonmaken met een sopje van warm water, daarmee kun je eventuele vlekken weghalen zodat er geen imperfecties ontstaan. Wanneer je dit goed gedaan hebt kun je de hoogglans polijst pasta aanbrengen.

 

Eerst slijpen

 

Voor de mensen dat ervaring hebben met rvs slijpen, is het ook mogelijk om de rvs eerst te slijpen. Het slijpen maakt de rvs veel fijner dan schuren en het levert uiteindelijk ook een betere resultaat. Als je de rvs gaat slijpen moet je natuurlijk wel veel nauwkeuriger te werk gaan, want rvs slijpen is echt precisie werk. Als je geen ervaring hebt met rvs slijpen, kun je het gewoon beter bij het schuren houden, wat veel makkelijker is.

 

Bij de rvs slijpen volg je precies dezelfde stappen op, alleen slijp je in plaats van schuren. Vooral bij het hoogglans polijsten zul je de beste resultaten krijgen met de rvs slijpen. De meeste professionals kiezen er dan ook voor, om de rvs te slijpen in plaats van het te schuren. Vooral bij auto velgen levert dit werkelijk een schitterende resultaat, wanneer je de hoogglans polijst pasta aanbrengt.

 

Wanneer je klaar bent met het hoogglans polijsten, moet je de rvs weer schoonmaken, met een sopje van warm water. Zorg ervoor dat je eventuele vlekken en lijnen weghaalt, want als dit erop blijft zitten krijg je het later niet meer uit.

https://vangeenen.nl/