XORO
Woning en Tuin

Waarom is een plafondventilator beter dan een airco?

Op warme zomerdagen kan je best wat afkoeling gebruiken. Dan komt meteen ook de vraag naar boven wat dan de beste keuze is. Hierna gaan we even verder in op de voordelen van een plafondventilator ten opzichte van airco.

Wat is het?

Een plafondventilator zorgt ervoor dat de aanwezige lucht in beweging wordt gebracht, een airco koelt de aanwezige lucht.

Waarom een plafondventilator beter is dan een airco.

  • Eerst en vooral kijken we naar de aankoopprijs en zien we dat die voor een airco beduidend hoger ligt dan voor een plafondventilator. Deze laatste is overigens ook veel zuiniger in verbruik. Twee maal winst dus met een plafondventilator.
  • Voor veel mensen met een gezondheidsprobleem (bijvoorbeeld astma) is het ook beter te opteren voor een plafondventilator. Bij airco is immers het gevaar op verkoudheden een stuk groter door de extreme temperatuurverschillen. Bovendien produceert een plafondventilator geen droge lucht, wat ook direct een heel stuk gezonder is.
  • Doordat een plafondventilator enkel de aanwezige lucht in beweging brengt en niet dient te koelen heb je ook geen last van een storend lawaai of geblaas van het toestel en geeft de afkoeling een natuurlijker gevoel.
  • Los van het feit dat een plafondventilator je afkoeling biedt kan het ook als mooi accessoire van je interieur dienen. Er zijn zoveel verschillende uitvoeringen te koop dat je er zeker eentje kan vinden die perfect binnen je interieur, smaak en budget past. Je hoeft bovendien ook geen gaten te maken in muren en dergelijke en kunt de ophanging perfect zelf doen zonder hulp van specialisten.

Na het lezen van voorgaande punten kan je de weloverwogen en doordachte keuze van een plafondventilator maken. Het oogt mooi, is zuinig en goedkoop en bovendien niet schadelijk voor je gezondheid. Niets dan voordelen dus.

http://www.plafondventilator-online.nl/