XORO
Image default
Zorg

Mees voorkomende klachten bij de chiropractor

De meestvoorkomende klachten bij Chiropractor

Chiropractor centrum Enschede en Alphen a/d Rijn wordt geleid door erkend en gediplomeerd chiropractor Dr. Dragland. Door de jaren heeft heeft dhr. Dragland vele patiënten behandeld, van zeer jong (baby’s) tot oud (senioren) en van kleine klachten tot zeer complexe klachten die langdurig van aard zijn. Hieronder lees je een opsomming van de top 3 meest voorkomende klachten.

Bekkeninstabiliteit gedurende de zwangerschap

Een typische vrouwenkwaaltje. Want gedurende de zwangerschap zorgen hormoonwisselingen voor het verwerken van de gewrichtsbanden, waardoor deze verzwakken. Dit geeft teveel mobiliteit aan de gewrichten, met als gevolg dat het bekken het lichaamsgewicht niet meer kan dragen. Gelukkig kunnen de pieren dit meestal goed opvangen. Echter als de spieren rondom het bekken niet de juiste aansturing vanuit het zenuwstelsel krijgen, kan bekkeninstabiliteit ontstaan.

Dit geeft pijnklachten met zitten, staan, lopen en uiteindelijk ook met liggen. Kenmerken zijn pijn rond het staartbotje, het schaambeen of uitstralende pijn naar het been. Een bekkeninstabiliteit behandeling richt zich het stabiliseren van het bekken en de bekkenbodemspieren door middel van Chiropractische correcties. Ook oefeningen zijn belangrijk.

Oorzaken van onderrugpijn ( of lage rugpijn )

Pijn in de onderrug is misschien wel de meest voorkomende lichamelijk klacht die er is. Niet zo gek ook, want de rug is een groot samenspel van gewrichten, spieren, pezen en zenuwen en vormt het grootste onderdeel van ons lichaam.

De meeste klachten in de lage rug worden veroorzaakt door een verkeerde houding, overgewicht, te weinig beweging, een val, of stress en spanning. Tijdens een zwangerschap is overgewicht een natuurlijk gevolg en kunnen klachten in de lage rug ‘normaal’ zijn. Tekort aan beweging kan leiden tot algemene gewichtstoename wat weer kan leiden tot verandering van de lichaamshouding en extra belasting op tussenwervelschijven. Als gevolg hiervan worden pijnzenuwen overprikkeld en functioneren de ‘goede’ bewegingszenuwen minder.

Dit kan allerlei soorten pijn tot gevolg hebben: van een zeurende tot stekende pijn in de rug tot een uitstralende pijn naar de benen. Een chiropractor is deskundig in een lage rugpijn behandeling. Naast het behandelen van de klacht werkt de chiropractor ook preventief. Door een regelmatige controle en gerichte adviezen voorkomt hij verdere beschadiging van uw wervelkolom en zenuwstelsel.

Schouder-, rug- en nekklachten

Als sportliefhebber wil je natuurlijk altijd maximaal kunnen presteren. Dit omvat onder andere de bewegelijkheid van alle gewrichten in het lichaam, maar ook de aansturing van de spieren is van groot belang. Het functioneren van het zenuwstelsel wordt sterk beïnvloed door het functioneren van de wervelkolom. Als een spier niet goed wordt aangestuurd door het zenuwstelsel dan kan deze spier niet zo snel reageren als zou moeten. Dit leidt vaak tot blessures. Gelukkig kan de chiropractor de meeste soorten schouder- en nekklachten behandelen. Het belangrijkste in de behandeling is natuurlijk het achterhalen van de oorzaak van de klacht.

https://www.chiroprac-tor.nl/