XORO
Image default
Bedrijven

Met gemak je zwembad onderhouden

Ooit wel eens gedacht, “Hoe is zijn zwembad zo energie zuinig en schoon door het jaar heen met zulke minimale inspanning?”. Het onderhouden van het zwembad is inderdaad een grote klus en zal constant op gelet moeten worden, maar dat kan ook simpeler. Zwembad lamellen helpen het zwembad schoon te houden en zorgen ervoor dat het zwembad langer te gebruiken is door de seizoenen heen. De lamellen helpen het zwembad warmer te houden terwijl ondertussen alles ongewenst buiten wordt gehouden.

 

Zwembad lamellen komen in verschillende vormen, soorten en merken. Elk merk heeft zijn eigen eigenschappen wat hun uniek maakt. Aquadeck, leverancier van zwembad lamellen, levert alleen volautomatische lamellen. Aquadeck onderscheid zich op het gebied van gemak. Met slechts een enkele druk op de knop worden de lamellen voor het zwembad neergelegd en andersom. Daarnaast is het een erg veilig merk. Zij bieden ook weer verschillende soorten aan. Zo kan je lamellen krijgen gemaakt van onder andere polycarbonaat. Polycarbonaat gaat vaak samen met solar. Solar lamellen en polycarbonaat solar lamellen zijn lamellen die een lange levensduur hebben door het gebruikte materiaal en zien er ook schitterend uit.

 

De lamellen zorgen dat de warmte langer wordt vastgehouden. Hierdoor kunt u langer genieten van het water in het zwembad. Zelf in koudere periodes. Hiermee verlengt u het zwem seizoen, u kunt nu namelijk ook in het voorjaar en najaar gebruik van het mooie zwembad. Met solar lamellen bent u ook nog eens een stuk energie zuiniger. Door de solar en vast gehouden warmte bespaart u flink op de energierekening.

 

Als laatste is er veel verschil in prijs. Een opbouwsysteem is het goedkoopste model. Hier zit een grote kast aan de buitenkant. Het is makkelijk toepasbaar, maar wordt vanwege zijn grote kast niet erg mooi gevonden. Hierin zijn nog andere varianten van mogelijk. Naast opbouw kunt u ook kiezen voor een inbouw systeem. Het zal wat meer kosten, maar hebt  betrouwbaardere lamellen en hebben geen grote kast buiten het zwembad. Hierin kunt u nog kiezen tussen een externe motor en een buismotor.

http://www.lamellenafdekkingen.nl/