XORO
Image default
Bedrijven

Top 3 populairste sporten in Nederland

Dat bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Zo brengt sporten een aantal voordelen met zich mee. Bewegen geeft je meer energie en helpt je te ontspannen. Ook wordt je uithoudingsvermogen door regelmatig te sporten beter. Daarnaast gaat je stofwisseling sneller werken. Naast het feit dat sporten leuk is, verbrandt je ook nog eens calorieën en wordt je lichaam strakker. Om aan voldoende beweging te komen, hoef je echt niet vier keer per week naar de sportschool. Je kan ook een flinke wandeling maken of 30 minuten lekker fietsen is ook al voldoende. In Nederland zijn er ongeveer 25 duizend sportverenigingen. In Nederland zijn daar wel 5 miljoen Nederlands lid van één of meerdere spoorverbindingen Daarnaast zijn er genoeg andere sporten, die je zelf kunt uitoefenen. Zo zijn het aantal hardlopers in Nederlands veel groter dan het aantal voetballers. Het is lastig te vertellen hoeveel hardlopers Nederland telt, maar één ding is zeker: hardlopen wordt steeds populairder en het aantal hardlopers blijft maar groeien. Om je toch een inzicht te geven in de sportkaart van Nederland, ga ik je in dit artikel vertellen welke sporten er in ons land het populairst zijn.

1. Voetbal
Ik denk dat dit wel overduidelijk is. Voetbal wordt via de KNVB door wel ruim 1,2 miljoen leden bedreven. Onder voetbal wordt verstaan: zaalvoetbal, straatvoetbal, strandvoetbal, 45+ voetbal en G-voetbal. G-voetbal wordt uitgevoerd door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

2. Tennis
Op nummer twee staat Tennis. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond telt ongeveer 600 duizend leden. Deze leden hebben zich verspreid over zo’n 1700 verenigen in Nederland. Voor deze sport heb je een tennisracket en tennisschoenen nodig. K swiss tennisschoen is één van de populairste tennisschoenen in Nederland en worden over de hele wereld door veel tennissers gedragen.

3. Hockey
Ook hockey wordt in Nederland veel gespeeld, zowel veld- als zaalhockey. De oranje dames- en heren doen het beiden al tijden goed. De oranje dames hebben zelfs de Hockey World League in 2017 gewonnen.

https://www.kctennis.nl