XORO
Image default
Bedrijven

Stappenplan: een eigen zaak beginnen

Je hebt besloten om voor jezelf te beginnen als zzp’er of om misschien zelf een bedrijf te starten. Maar wat nu? Wat je keuze ook is, bij een eigen bedrijf starten komt veel kijken. Welke zaken moeten er allemaal geregeld worden voordat je onderneming officieel bestaat? Veel stappen kan je al gelijktijdig uitvoeren. In dit artikel ga ik je de belangrijkste stappen uitleggen. Na het lezen van dit artikel kan je kijken of jij aan alle dingen hebt gedacht!

Het schrijven van een businessplan Je wilt een bedrijf starten, maar wat voor bedrijf? Wil je iets gaan maken en het dan gaan verkopen? Of ga je een dienst leveren? Ga je fulltime of parttime ondernemen? Wat moet je maandelijks verdienen om ervan te kunnen leven? Ben je er wel zeker van dat ondernemen iets voor jou is? Om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn voor jouw toekomstige bedrijf, schrijf je een businessplan. Ook wel bekend als een bedrijfsplan of ondernemingsplan. Hierin beschrijf je jezelf en het bedrijf dat je wilt starten. Een rechtsvorm kiezen

Elk bedrijf heeft een rechtsvorm nodig. De rechtsvorm bepaalt onder andere jouw aansprakelijkheid, maar ook welke belastingen je moet betalen en of je fiscale voordelen krijgt. Je kunt uit verschillende rechtsvormen kiezen. Ga je voor een besloten vennootschap of voor een eenmanszaak? Of juist een hele andere rechtsvorm. Om te bepalen welke rechtsvorm het beste bij jouw bedrijf past, raad ik je aan je goed te informeren over de fiscale regelingen en voordelen. Zorg dat je administratie voldoet aan de eisen Bij het starten van een bedrijf komt de administratieplicht kijken. Wat betekent dat de wet je voorschrijft om een bedrijfsadministratie bij te houden. Het is belangrijk dat je zorgt dat je administratie voldoet aan de eisen. Als je werknemers in dienst hebt, is het handig om een online salarisadministratie te doen. Ze kan je gemakkelijk de online urenregistratie bijhouden.

http://www.cbbs.nl/wat-doen-we/salarisservice/