XORO
Image default
Bedrijven

Onderhoud-tips voor je trampoline

Een trampoline is een dure aankoop. Zodra je de lach op het gezicht van je kinderen ziet, ben je dat gelukkig al snel weer vergeten, maar het zou natuurlijk fijn zijn als de trampoline aardig wat jaartjes mee kan gaan. Je wil niet na een jaar alweer een nieuwe moeten kopen. Veel mensen zetten de trampoline neer in de tuin en doen er vervolgens niets meer mee, behalve springen natuurlijk. Maar het is belangrijk dat je je trampoline goed onderhoudt. Dit kan er voor zorgen dat hij jaren langer mee gaat dan als je het niet had gedaan. Daarom hier een aantal tips om je trampoline te onderhouden.

 

Als eerste is het verstandig om minimaal één keer per jaar de trampoline te controleren. Er zijn een aantal onderdelen waar u naar kunt kijken: het frame (is er niks gebroken of verbogen?), de veren (zijn ze niet te ver uitgerekt?), het doek (is er geen schade of doorzakking?), en of er ergens scherpe uiteindes zijn.

 

Ook is het goed om de trampoline altijd af te dekken met een afdekzeil wanneer je er niet op aan het springen bent. Zo bescherm je de trampoline. Zo’n speciaal afdekzeil is gemaakt van PVC en in het midden is er gaas, zodat het water goed weg kan. Het enige nadeel is wel dat een afdekzeil en een veiligheidsnet trampoline niet tegelijk om de trampoline heen kunnen en dat maakt het wel meer werk.  

 

Verder zijn er nog wat simpele dingen waar je rekening mee moet houden. Gebruik bijvoorbeeld nooit schoenen op de trampoline, maar spring altijd op sokken of op blote voeten. Ga ook niet met te veel mensen tegelijk op de trampoline, want dan loop je het risico dat het doek scheurt. Houd je dus altijd aan het maximale gebruikersgewicht. Verder heeft een trampoline gelukkig weinig onderhoud nodig.

 

https://www.trampolines.nl