XORO
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een blush/rouge?

Blush of rouge breng je aan op je wangen voor een mooi gezond blosje of om de vorm van je gezicht optisch te vervormen. Het bestaat in poedervorm of crème. Met een grote keuze aan kleuren, van rood/roze tot oranje/bruinige tinten. Een blush kan je make-up look helemaal afmaken, maar je moet de blush aanbrengen volgens je gezichtsvorm.

 

Blush breng je als laatste aan, dus na corrector, foundation, concealer en poeder. Je kunt natuurlijk blush gebruiken zonder foundation etc. aan te brengen, maar zorg er zeker voor dat je ten minste een dagcrème aanbrengt als bescherming van je huid.

 

Een poeder blush breng je aan met een blushkwast en voor een crèmeblush kan je gewoon je vingertoppen gebruiken. Dip je kwast één keer in je blush en tik het overtollige poeder van je kwastje af en breng je blush op je wang aan. Zorg dat je kwastje zacht en luchtig is en liefst natuurlijke haartjes bevat.

Waar blush precies aanbrengen?

De blush breng je op de appeltjes van je wangen aan, je vindt ze best door even te glimlachen, de appeltjes van je wangen komen omhoog bij het lachen.

 

  • Vierkante gezichtsvorm: breng je blush in ronde vorm op de appeltjes van je wang aan.

  • Lange gezichtsvorm: breng je blush ook op je appeltjes aan, maar veeg je blush uit richting de zijkant van je gezicht.

  • Ovale gezichtsvorm: hier breng je je blush iets schuin op je jukbeen aan en ga je tot aan je slapen.

  • Ronde gezichtsvorm: je brengt je blush ook schuin aan op je jukbeen, maar hier ga je niet te ver naar je slapen toe.

 

Let erop dat je zeker wat foundation, concealer etc. aanbrengt als je van nature een rode huid hebt. Vermijd dan ook roze tinten blush, ga meer voor een perzikkleurtje. De perzik kleur gaat je roodheid niet benadrukken. Als je een donker type huid hebt, kies dan best een blush met een felle kleur.

 

Bij wat rimpeltjes op je huid, ga dan voor een matte blush, vermijd een blush met glitters! Het is zelfs een aanrader voor oudere vrouwen om blush te gebruiken, je huid gaat er dan meer jeugdiger gaan uitzien. Veel succes, ladies!

https://www.prettyme.be