XORO
Image default
Bedrijven

Zo word je een ochtendmens

Heb jij elke ochtend ook moeite met wakker worden? Heb je vaak ruzie met je ouders omdat je niet je bed uit kunt komen of mag je de les niet meer in omdat je door je wekker heen bent geslapen? Je bent niet de enige! Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat de hersens van tieners en jongvolwassen biologisch geprogrammeerd zijn om pas na 8.00 uur wakker te worden. Het is eigenlijk heel simpel om een ochtendmens te worden. Het enige wat je moet doen is je wekker zetten en je bed uit stappen. Zo moeilijk is het niet, maar het zit hem in de gewoonte. De meeste studenten zijn gewend om ’s avonds laat dingen te doen. Het gevolg daarvan is die extra slaap die je in de ochtend nodig hebt. Toch is er bewezen dat mensen in de ochtend het meest productief zijn. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven waardoor je in no time een ochtendmens wordt.

Zet de wekker en kom uit bed Zet elke avond voor het slapen gaan je wekker en kom in de ochtend ook daadwerkelijk je bed uit. Zonder deze twee acties word je nooit een ochtendmens! Om makkelijker uit je bed te komen kun je zodra je wakker bent bedenken wat voor leuke dingen je allemaal gaat doen. Lukt het vroeg wakker nog niet echt? Probeer de wekker dan steeds een beetje eerder te zetten. Zet je normaal je wekker pas om 8.00 uur, zet hem dan steeds een kwartier eerder. Zo geef je jezelf de tijd om te wennen aan het eerder opstaan.

Neem een goed ontbijt Om je lichaam goed op te laten starten kan een bakje koffie niet missen. Zo kan je snel met koffiemachine cups een bakje koffie zetten. Ik snap dat je als student niet te veel geld wilt uitgeven aan een goed sterk bakje koffie. Gelukkig zijn er goedkope nespresso cups. Verder is er online veel te vinden over snelle en gezonde ontbijtrecepten. Je spijsverteringssysteem moet namelijk op gang komen na een nacht slaap.

Kom in beweging in de ochtend

Door de dag gezond te beginnen, heb je de rest van de dag minder moeite je gezonde levensstijl vol te houden. Daarnaast ben je na een goede workout alerter dan daarvoor. Door te sporten stimuleer je je bloedsomloop.

https://www.koffiecupster.nl