XORO
Image default
Vakantie

Radio luisteren anno nu

De geschiedenis van de radio gaat jaren terug maar heeft door de jaren heen zoveel voor ons betekend. Voor de televisie was de radio er. Het was vooral een manier om te communiceren en mensen op de hoogte te houden van de laatste nieuwsberichten. Tegenwoordig wordt de radio weinig meer echt geluister via de radio. Voorheen was het al heel wat radio’s een mobiele radiozender hadden. En nu hebben de meeste smartphones niet eens een radiozender meer.

Radio wordt voornamelijk geluisterd via speciale applicaties en gewone internet streaming sites. Dit is namelijk veel makkelijker dan een storende zendertje te hele tijd. De radiostations in Nederland kunnen worden onderverdeeld in commerciële en publieke zenders. De publieke zenders vallen voornamelijk onder de grote mediabedrijven NPO, VPRO, AVROTROS, BNN, KRO, NTR, en de EO.

Als je kijkt naar de commerciële radiozenders moet je vooral kijken naar de zenders 538, Sky radio, en Q music. Er wordt tegenwoordig voornamelijk via de internet naar deze zenders geluister. Waar het vroeger afhankelijk was van de regio waar je in was, kun je nu waar de ook in de wereld luisteren naar jouw favoriete radio.

Radioguide is een internetradio site die radiostations over de hele wereld aanbied. Zo kun je diverse radiostations verkennen in een ander land. Ben je de radiostations in Nederland zat? En mis je je vakantie in bijvoorbeeld in Spanje. Dan kun je nu via radioguide de verschillende radiostations in Spanje verkennen. Hierdoor kun je, zelfs al ga je niet op vakantie je helemaal in een andere land wanen. Ook is het heel interessant om bijvoorbeeld discussieprogramma’s van andere landen mee te volgen. Zo kun je de actualiteiten van een land vanuit een ander perspectief horen. En kun je ook weten wat er precies in een land speelt.

http://www.radioguide.fm