wrap gerechten

De wrap is al erg oud. De wrap komt oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Mexico. Hier vind je wraps in allerlei kleuren, maten maar vooral smaken. Natuurlijk bestaat er ook een originale wrap. Deze wrap is in Zuid-Amerika op vele straathoeken te verkrijgen. De wrap brengt een overheerlijke geur met zich mee. De Mexicanen gebruiken sterke kruiden bij de bereiding van een wrap. In Nederland is men over het algemeen iets voorzichtiger met kruiden, maar alles kan en mag. Het is maar net wat je zelf lekker vind en aan kan! 

 

Wat zit er nou eigenlijk in deze originele wrap?

  • wraps (2 stuks per persoon)
  • rundergehakt (400 gram)
  • 2 kleine uien (of sjalotjes)
  • mais (knapperige mais van Bonduelle)
  • kidneybonen (1 blikje)
  • geraspte kaas (Oude kaas geeft meer smaak)
  • ijsbergsla (150 gr)
  • tomaten (roma of trostomaatjes)
  • creme fraiche of zure room (50 gram)
  1. Zet de oven op 150-180 graden.
  2. Haal het gehakt uit de verpakking en doe het gehakt in de pan.
  3. Snijd ondertussen de uien in kleine partjes.
  4. Voeg de kleingesneden ui toe aan het gehakt.
  5. Maak kleine stukjes van je tomaten.
  6. Voeg aan het rulle gehakt, de mais en de kidneybonen toe.
  7. Roer het geheel goed door!
  8. Leg de wraps in de voorverwarmde oven. Kleine wraps kunnen ook in een broodrooster.
  9. Wanneer de wraps zijn opgewarmd besmeer je de wraps met een laagje creme fraiche of zure room
  10. Daarna vul je de wrap met wat ijsbergsla
  11. Schep het gehaktmengsel op je wrap
  12. Naar eigen smaak de wraps bestrooien met geraspte kaas en stukjes tomaat/komkommer en overige lekkernijen. Alles mag.

De wraps kan je eventueel nog even in de oven leggen, dit zorgt voor een laagje gesmolten kaas over je wrap.

Een keer wat anders… special wrap

Natuurlijk kan je eindeloos varieren met de ingredienten. In plaats van rundergehakt kan je kiezen voor zalmmootjes, kipfilet of varkenshaas. Zorg er wel voor dat je het in kleine stukjes snijdt. Verder kan je door verschillende kruiden aan het geheel toe te voegen telkens een ander tintje aan je wrap recepten geven

De wrap zelf kan je kant en klaar kopen in de supermarkt of toko. Deze zijn er ook in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Een aanrader is de wrap met herbs en aioli. Deze wraps zijn in elke supermarkt te koop. Naast de originele wrap en de special wrap kan je natuurlijk eindeloos blijven variëren. Vandaag een Amerikaanse wrap en morgen een Turkse. Een heerlijke Griekse variant is de wrap met tzatziki, een aangenaam frisse wrap voor tijdens de zomerse dagen in Nederland, of gewoon omdat het lekker is. Tip voor in het buitenland tijdens een vakantie. Probeer een wrap! Deze kan je thuis ook gaan maken als de smaak je bevalt. Zo kom je weer op nieuwe ideeën, zodat je een echte kok wordt!