XORO
Image default
Aanbiedingen

De schoonheid van Google Tag Manager

google digitale werkplaats eindhoven

Na het gebruik van Google Tag Manager kan ik niet terugkijken. Zowel marketeers als ontwikkelaars kunnen veel tijd besparen. Bovendien kunt u er volledig gratis gebruik van doen. Klinkt dat interessant? Ga dan verder en ontdek meer.

Wat is er met Google Tag Manager gebeurd?

Voor degenen die nog steeds niet weten wie Google Tag Manager is, kunt u er zeker van zijn dat we het hier kort zullen uitleggen. Met dit gratis tagbeheersysteem kunnen marketeers websitetags (codefragmenten) toevoegen en bijwerken zonder programmeurs. Met slechts een paar klikken kunt u gemakkelijk tags toevoegen van Google AdWords, Google Analytics en andere trackingtools zonder de sitecode te wijzigen.

Je weet niet wat het label is, is het te technisch voor jou? Geen probleem, onthoud gewoon de voordelen. Wij zijn verantwoordelijk voor het technische gedeelte. Laat ons weten of we je kunnen helpen. Oké, een tag is een stuk code in JavaScript dat informatie naar een derde partij (zoals Google Analytics) kan sturen – u kunt bijvoorbeeld tags instellen om u te helpen het verkeer van uw website te analyseren. Een voorbeeld hiervan is een label dat wordt geactiveerd als reactie op een interactie (zoals een contactverzoek of het klikken op een specifieke knop. Als u geen Google Tag Manager heeft, voegt u elke tag handmatig rechtstreeks toe aan het bronbestand van de site. Dit is niet meer nodig, want met deze tool kunt u eenvoudig specificeren wanneer het label geactiveerd moet worden. Dit scheelt uiteraard veel werk.

Wat maakt deze tool zo krachtig?

Deze tool heeft veel voordelen. We hebben het hier voor je op een rijtje gezet. Zoals eerder vermeld, biedt Google deze tool gratis aan. Daarom zijn er geen licentie- of abonnementskosten. Met de voorbeeld- en foutopsporingsmodi kunt u testen of elk label werkt voordat wijzigingen worden gepubliceerd. Zo zorg je ervoor dat de juiste data op het juiste moment wordt gemeten.

Bespaar tijd voor webontwikkelaars

Google Tag Manager is een IT-vriendelijke tool. Het vereenvoudigt het werk van webmasters en ontwikkelaars. Ze hoeven niet langer handmatig tags toe te voegen of te bewerken. Op deze manier kunnen ze een beetje ontspannen en zich concentreren op andere belangrijke dingen. Met hulp van deze simpele tool kunnen marketeers effectief trackingcodes toevoegen wanneer dat nodig is. Ze hoeven niet langer weken te wachten om de code bij te werken. Nu hebben ze deze onder de controle.

Efficiënt en overzichtelijk

Google Tag Manager brengt al uw code samen. Zo weet u in één oogopslag welke tags op de site staan. Op deze manier kunt u de efficiëntie verhogen dan deze tags als afzonderlijke codes op de website te verspreiden. U heeft geen technische kennis nodig om Google Tag Manager te gebruiken. In de meeste gevallen is het voldoende om enkele basisgegevens te meten. Hoeveel paginaweergaven heeft uw website gekregen. Hoeveel bezoekers op een specifieke call-to-action-knop, e-mailadres of telefoonnummer hebben geklikt.Alleen wanneer u complexere problemen wilt meten (zoals virtuele paginaweergaven), is er een echte kans voor ontwikkelaars. Dit valt buiten uw last, maar lijkt Google Tag Manager interessant voor uw bedrijf? Heeft u het gevoel dat uw website geen data heeft en wilt u alles efficiënt kunnen volgen?

https://www.webdeveloper.today/2022/01/elastic-searchphaseexecutionexception.html

 

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html