XORO
Image default
Auto

Hoe je met behulp van een zelfhulpmethode voor angst kunt omgaan met je angst om te rijden

Ben je weleens tijdens het rijden op de weg overdreven angstig geweest? Denk je altijd als je in de auto zit dat een voertuig je van voren of van achteren zal aanrijden? Raak je in paniek wanneer je in de file staat? Nou, als je antwoord op deze vragen ‘ja’ is dan behoor je tot een groep mensen, die lijden aan een aandoening waarbij ze angst om te rijden hebben. Het is niet echt een kwaal, maar een complexe mentale aandoening, die door angst en paniekaanvallen irrationeel gedrag tijdens het rijden veroorzaakt.

 

Hoe intens zijn de angstsymptomen tijdens het rijden?

Iedereen kan op een bepaald moment tijdens het rijden in ongunstige situaties wel angstig of paniekerig worden. Je hebt echter alleen last van deze aandoening als je voortdurend symptomen van angst onder het rijden ervaart. Dit kunnen de volgende symptomen zijn:

 

o  angst voor het veroorzaken van een ongeval;

o  angst voor het rijden op de weg of over een brug;

o  claustrofobische gevoelens in het voertuig;

  • angst om vast te komen zitten in het verkeer.

 

Eén van de eerste dingen, die meteen moeten gebeuren nadat deze angst om te rijden is gediagnosticeerd, zijn de omstandigheden, die hebben geleid tot deze situatie, onder ogen te komen. Meestal komt het door een traumatische ervaring van de automobilist uit het verleden in verband met een ongeluk of een nare ervaring in het verkeer. Als dit niet goed wordt verwerkt, kan dat lijden tot angst om te rijden.

Medische deskundigen hebben mensen, die lijden aan deze angst, gewaarschuwd om niet te gaan rijden totdat dit probleem is opgelost. De reden hiervoor is dat de persoon, die het voertuig bestuurt, plotseling angstig kan worden, in paniek kan raken of zelfs kan flauwvallen. Je moet die angst onder ogen komen en overwinnen. Deze angst kan gemakkelijk worden overwonnen met emotionele steun of een zelfhulpmethode.

 

Behandel angst om te rijden met de grootste zorg

 

Angst om te rijden is een onderwerp waar wereldwijd al veel onderzoek naar is gedaan. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen, die lijden aan deze aandoening, de veiligste weggebruikers zijn. Dit komt omdat ze constant op hun hoede zijn en ongevallen, hoe dan ook, willen vermijden.

Zodra dat de reden waarom je bang bent om te rijden bekend is, moet je maatregelen nemen om het rijden weer comfortabel te maken, vertrouwen op te bouwen door het rijden met een vriend aan je zijde en vooral niet toegeven aan je zenuwen tijdens het rijden. Afgezien van dat, kun je ook een zelfhulptechniek gebruiken.

 

Er bestaan programma’s voor het overwinnen van angst tijdens het rijden.

Rijschool MT heeft een frisse nieuwe aanpak ontwikkelt, om deze angst onder ogen te komen en te overwinnen. Als je er klaar voor bent om te beginnen om je leven zonder angst en paniek door te brengen en om deze paniekaanvallen tijdens het rijden te verslaan, bezoek dan de website voor effectieve behandelingen voor het overwinnen van angst om te rijden: http://rijschoolmt.nl/rijangst-overwinnen /.

 

 

 

 

 

http://rijschoolmt.nl

Gerelateerde artikelen

De goedkoopste autolening voor een tweede hands wagen.

Achteruitrijcamera’s en weersomstandigheden

Een keuze tussen financiële of operationele leasing