XORO
Image default
Auto

Tips om geld te lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto

Auto’s zijn inmiddels zo duur geworden dat veel kopers geld lenen voor een auto aankoop. Niet zo verwonderlijk als je weet dat de autoprijzen de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld zijn. Helaas is het salaris van de meeste mensen niet verdubbeld en zijn vele gedwongen bij de aankoop van een nieuwe auto een lening af te sluiten.

De mogelijkheden

Als je zoekt met de term geld lenen auto valt het nog niet mee om de mogelijkheden van geld lenen voor een auto op een rijtje te krijgen. Hieronder behandelen we kort de mogelijke aanbieders waar u geld kunt lenen voor een nieuwe auto.

Banken

Bij banken kunt u ondermeer geld lenen voor een auto in de vorm van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste aflossingstermijn en rente percentage. Informeren bij uw huisbank is een reële optie indien u voor uw nieuwe auto geld wil lenen.

Krediet instellingen

Krediet instellingen adverteren vaak met een lage rente en zijn geschikt om geld te lenen voor een auto. Vaak hebben ze hier allerlei exotische benamingen voor maar verschillen ze niet veel van de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet is een vorm van lenen die wat flexibeler is dan de persoonlijke lening daar hier geen vaste aflossingsverplichting is. Wel is dit, door het hogere rente percentage, een duurdere vorm van geld lenen. Indien u geld voor uw auto wilt lenen bij een krediet instelling is het zaak de voorwaarden van de verschillende krediet verschaffers naast elkaar te leggen zodat u geen appels met peren vergelijkt

Lease constructie

Ook in het geval van een lease auto leent u feitelijk geld voor de aankoop van een auto. In het algemeen is een dergelijke vorm van geld lenen voor een auto duurder dan overige geldleningen. Het voordeel van leasen kan zijn dat u exact weet waar u aan toe bent en komende jaren niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Een ander voordeel is dat sommige leasemaatschappijen makkelijker zijn met het verstrekken van een lening dan de overige kredietverschaffers

De dealer

Zeker bij merk dealers is het mogelijk geld te lenen voor de aanschaf van uw nieuwe auto. Over het algemeen hebben de verschillende auto merken hun eigen financieringsmaatschappij waarbij de lening wordt ondergebracht. Zeker in tijden van heftige concurrentie wil de merk dealer interessante aanbiedingen maken voor de financiering van uw auto. Waar u goed op met letten indien u voor deze vorm van autolening gaat is dat de gunstige leen voorwaarden niet ten koste gaan van uw korting op de auto indien u geen geld zou lenen. Persoonlijk vraag ik altijd eerst naar een netto prijs al dan niet na inruil en nadat hier de bodem is bereikt begin ik pas over de mogelijkheid van financiering. Pas dan krijg je een reëel beeld over de kosten van deze lening.

Wat is nu de beste keuze

Welke geldlening het beste is is erg persoonlijk. Sommigen willen het liefst zo snel mogelijk hun lening af lossen om weer schulden vrij te zijn. Voor deze mensen is wellicht een persoonlijk krediet het aantrekkelijkst. Andere hebben behoefte aan extra krediet ruimte en willen los van de autoaankoop de mogelijkheid hebben af en toe extra bij te kunnen lenen. Deze mensen hebben meer aan een vorm van doorlopenkrediet.

Het beste wat u kunt doen om de mogelijkheden van geld lenen voor een auto op een rijtje te krijgen en uit te zoeken wat u het beste past is de verschillende vormen opvragen en naast elkaar leggen om de cijfers te vergelijken. Ook als u al voor een bepaalde vorm van geld lenen heeft gekozen loont het om verschillende aanbieders van dat krediet te vergelijken en te vragen een offerte uit te brengen. Een dergelijke aanpak resulteert al snel in aanzienlijk lagere maandlasten of bij gelijke maandlasten in een duurdere uitvoering dan u had gehoopt en dat is natuurlijk ook niet verkeert.

http://geldleneninbelgie.com/heeft-u-een-auto-financiering-nodig/