XORO
Image default
Auto

Verschillende methoden om op de luchthaven te parkeren

Gelukkig voor de drukke reiziger realiseerden de luchthavens zich enige tijd geleden dat er voldoende parkeergelegenheid op de luchthaven nodig is om de reizigers tegemoet te kunnen komen. Dit heeft geresulteerd in tal van parkeeropties die er nu op de grotere luchthavens beschikbaar zijn. Daardoor zijn ze in staat om tegemoet te komen aan degenen die een korte of een lange reis willen maken of gewoon iemand komen halen of brengen.

Deze grote luchthavens hebben een open parkeerplaats en een overdekte parkeerplaats. Voor de reiziger is de open parkeerplaats veel minder duur. Het is verder van de terminal, maar elke paar minuten gaat er een shuttle naar de terminal.

De overdekte parkeerruimte kost meer, maar het is dan ook mogelijk om direct overdekt naar de terminal te kunnen lopen. Dit is vooral handig bij slecht weer. Daarnaast zijn er handige karretjes beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor het vervoerem van bagage.

Sommige luchthavens hebben zich gerealiseerd hoe moeilijk het is om passagiers op een specifieke tijd te ontmoeten bij een terminal. Omdat vliegtuigen soms te vroeg en soms te laat aankomen is moeilijk om dit nauwkeurig te voorspellen. Vroeger, als je geen parkeergeld wilde betalen resulteerde dit in rondjes rijden of parkeren voor de deur van de terminal wat hinderlijk is voor anderen en niet werd toegestaan. Als gevolg van dit probleem hebben veel luchthavens nu “wachtzones” waar je, wanneer je iemand komt ophalen, kunt wachten totdat je een telefoontje krijgt dat de passagier is aangekomen.

Er zijn ook bedrijven die zijn gestationeerd in de buurt van de luchthaven en waar je je auto kunt parkeren en dan door een busje naar de terminal kunt worden gebracht. Deze parkeerplaatsen zijn meestal een beetje goedkoper dan de reguliere parkeerplaatsen bij de luchthaven. Er is hier echter geen overdekte parkeergelegenheid voor auto’s.

Om geld te besparen hebben een aantal van deze grote luchthavens machines geïnstalleerd, waar je met behulp van een creditcard je prakeerkaart kunt betalen. Dit heeft de lange rijen en de vaak zeer lange wachttijden bij de kassa geëlimineerd. Het is nog steeds mogelijk om te betalen bij de kassa, maar de meerderheid van de passagiers doet dit nu met behulp van de machine.

Op zoek naar de verschillende kosten om lang te parkeren op Schiphol? Klik op de volgende pagina voor meer informatie en interessante aanbiedingen: opties goedkoop lang parkeren Schiphol bekijken.

 

 

 

http://247parkerenschiphol.nl/