XORO
Image default
Auto

Achter het stuur van een leaseauto

Wie met een auto van de zaak rijdt, geniet tal van voordelen. Zo mag je de bedrijfsauto ook gebruiken buiten de werkuren en iedereen van je gezin mag er mee rijden op voorwaarde dat die persoon over een geldig rijbewijs beschikt. Een bedrijfswagen leasen staat ook gelijk aan vernieuwing, want om de vier of vijf jaar krijg je de mogelijkheid om met een nieuw model te rijden. Jouw “oude” wagen gaat dan richting de toonzaal waar particulieren de auto tweedehands kunnen kopen. Maar hoe ziet het gemiddelde profiel van een werknemer met bedrijfswagen eruit?

Het gemiddelde leaseprofiel

Een bedrijfswagen is handig en ook leuk voor het ego want een auto van de zaak is nu eenmaal een soort statussymbool. Uit een onderzoek van het statistiekbureau CBS blijkt dat vooral de leeftijdscategorie 40 tot 50 jaar rijdt met een bedrijfsauto. Opvallend is ook dat het meestal mannen zijn die achter het stuur zitten. Maar wat voor jobs beoefenen die veertigjarige mannen dan? De banen waarbij een bedrijfswagen gebonden zit, zijn vooral te vinden in de sector informatie en communicatie. Ook bedrijven in de bouwnijverheid, de financiële dienstverlening en de energievoorziening geven hun werknemers vaak een auto van de zaak.

De gemiddelde leaseauto

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 7% van de 7,7 miljoen Nederlandse werknemersbanen in 2015 gekoppeld was aan een bedrijfswagen. Op 1 januari 2016 veranderden de percentages van de bijtelling waardoor ook het type leaseauto verandert. Omdat de laagste bijtelling van 4% enkel geldt op volledig elektrische auto’s, is er een duidelijke stijging van de import van de zogenaamde stekkerauto’s in Nederland. Zie je dus een man tussen de 40 en 50 jaar rondrijden in een Tesla, dan mag je er bijna honderd procent zeker van zijn dat die in de communicatiesector werkt.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl